Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα του Κέντρου Υγείας, με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης. Στη διάρκεια της τοποθέτησής μου εξήγησα τους αυτονόητους λόγους για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή, ως Δημοτικό Συμβούλιο, ως τοπικοί φορείς και ως τοπική κοινωνία συνολικά, για την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισάμου σε όλα τα επίπεδα.
Πρότεινα την άμεση συγκρότηση μίας Επιτροπής για το Κέντρο Υγείας Κισάμου, η οποία θα αποτελείται από αυτοδιοικητικούς αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της Κισάμου, η οποία θα εργαστεί συγκροτημένα και μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή και από την παράταξη του δημάρχου κ. Μυλωνάκη. Προφανώς σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρούσα, είτε ως μέλος αυτής της Επιτροπής είτε ως δημοτική σύμβουλος.
Πιστεύω βαθύτατα ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κισάμου, από τη διακομιδή με ασθενοφόρο έως την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια των πρώτων εξετάσεων σε έναν ασθενή ή σε έναν τραυματία, μας αφορά όλες και όλους ανεξαιρέτως. Κατοίκους της Κισάμου, εργαζόμενους από άλλες περιοχές και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η καταγραφή των προβλημάτων είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, με καθαρή σκέψη και ακρίβεια, προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες για την εύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.
Επαναλαμβάνω: Μία κοινωνία οφείλει διαρκώς να επενδύει, πρωτίστως, σε δύο τομείς για να μπορεί να προχωρά, με ασφάλεια και ελπίδα, στο μέλλον. Στην Υγεία και στην Παιδεία. Αυτός είναι ο δρόμος που οφείλουμε να χαράξουμε κι εμείς στην Κίσαμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: