Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ COSTA NOPIA

 Δύο ακόμα σύνθετες τουριστικές επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να «ξεκλειδώνουν» οι πρόσφατες αποφάσεις αρμόδιων φορέων. Πρόκειται για επενδύσεις που αφορούν συγκροτήματα τα οποία θα περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τουριστικές κατοικίες, η μία στα Χανιά και η άλλη στην Ερμιόνη. Τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα αποτελούν το πλέον σύγχρονο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης διεθνώς, προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουριστική κίνηση.
Η Costa Nopia του κυπριακού Ομίλου Leptos
Το «πράσινο φως» από τον αρμόδιο Δήμο Πλατανιά αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης έλαβε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης Costa Nopia, του κυπριακού Ομίλου Leptos. Το project, που θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Κολυμβαρίου θέση Ραβδούχα, έχει προϋπολογισμό 303 εκατ. ευρώ και σχεδιάζεται από την εταιρεία Cretan Sun and Sea Developments, 100% θυγατρική του Ομίλου Leptos.
Η προτεινόμενη επένδυση εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις του Δεκέμβριου του 2019 από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 γειτονιών με 830 περίπου κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των  επισκεπτών. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων και 600 κλινών, ένα μικρό γκολφ 9 οπών και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές φιλοξενίας, όπως τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, πολιτιστικές εγκαταστάσεις (π.χ. Μουσείο Ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων) κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: