Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

- "Εννοείται ότι στην Κίσαμο δεν θα γίνουν φαιδρότητες υποψηφιοτήτων για να υπηρετηθούν άλλοι σκοποί. Η Κίσαμος, ή θα αναβαπτισθεί, ή θα καταλήξει βορά μετριοτήτων".

Θα μπορούσε να ειναι το σλόγκαν την δεκαετίας η παραπάνω σκέψη -πρόταση, που έγραψε φίλος και συνομήλικος που τα τελευταία χρόνια θέλει και γιατί όχι να ανακατευτεί και αυτός με τα κοινά της γενέτειρα του. Το οτι δεν θα γίνουν φαιδρότητες υποψηφιοτήτων πάντως εξαρτάται απο την τωρινή κατάσταση και αυτό θα έπρεπε να το ξέρει... Όταν βλέπεις οτι ο καθένας μπορεί να ονειρευτεί το ψηλό σκαλί, τότε σίγουρα ανάμεσα στις πολλές υποψηφιότητες θα υπάρχουν και κάποιες αστείες, ελαφρά την καρδία και στα όρια της γελοιότητας. Σίγουρα η Κίσαμος χρειαζεται κάτι διαφορετικό, κάτι που να την ανεβάσει επίπεδο και να την κάνει να πρωταγωνιστεί ξανά ανάμεσα στους όμορους δήμους, αυτό λοιπόν το κάτι περιμένει και περιμένουν οι ψηφοφόροι της που δυστυχώς σήμερα ειναι εγκλωβισμένοι στην μετριότητα. Με άλλα λόγια χρειάζεται κάποιον ή κάποιους που να τα έχουν μεγάλα, να μην ειναι συγκαταβατικοί αλλά να απαιτούν όλα αυτά, που έπρεπε χρόνια τώρα να είχαμε αλλά δεν έχουμε... Την μετριότητα την δημιουργήσαμε εμείς μονάχοι μας και για φύγουμε απο αυτήν θα πρέπει να βρεθεί ο μεσσίας και μάλιστα γρήγορα... όσο καταναλωνόμαστε σε κουβεντούλες θα και ίσως, τόσο η μετριότητα θα παραμένει και θα ριζώνει. Το μεγάλο στοίχημα χάθηκε πριν απο κάμποσα χρόνια και αυτό το πληρώνουμε τώρα... χάθηκε όταν οι "άξιοι" δέχτηκαν να ειναι δεύτεροι, να ειναι κομπάρσοι και κολαούζοι της μετριότητας.
Τα λάθη αυτά πληρώνουμε και καλό ειναι να καταλάβουμε πλέον οτι δεν έχει αξία τόσο ο θώκος όσο το έργο που πρέπει να κάνεις για όλους εμάς τους χάσκες που περιμένουμε την ανάπτυξη.
Καιρός λοιπόν να σταματήσει το κρυφτούλι και επιτέλους να ακούσουμε και κάτι απο τους μελλοντικούς σωτήρες μας.... όσο δεν ανακοινώνεται κάτι η μετριότητα θα ειναι το κύριο στοιχείο μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: