Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .... ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια απο τις πολλές υπηρεσίες που είχαμε και δεν "θέλαμε" να συνεχίσουμε να έχουμε για τους γνωστούς λόγους... Φυσικά οι δημοτικοί αστυνόμοι τότε, ακολούθησαν άλλους δρόμους αν και προσλήφθηκαν γι' αυτό.
Γράφει λοιπόν ο Γιάννης Βιολάκης για το θέμα αυτό μιας και στον μοναδικό μας δρόμο όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά σχεδόν όλο το χρόνο γίνεται ένας μικρός χαμός με τα παρκαρίσματα, 
- Την θέλουμε ή όχι ;
Εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών, ήτοι μέχρι την 18-1-2023, οι ενδιαφερόμενοι
δήμοι θα πρέπει να υποβάλουν στην εφαρμογή τα αιτήματά τους για την κάλυψη
υφιστάμενων κενών θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. (Εγκύκλιος 10 -ΥΠΕΣ) 
Επειδή ακούω διάφορα, ότι μπορεί να μην έχουμε συστήσει οργανική ομάδα στον οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών (ΟΕΥ) στον δήμο μας, τους ξεκαθαρίζω ότι είχαν την δυνατότητα μέσω του Ν.5003/2022 , άρθρο 8, να την συστήσουν.
Αν διαπιστώσουμε ότι και τώρα δεν κάναμε τα απαραίτητα για την εξασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας της Ηρώων και όχι μόνο, τότε κάποιοι πρέπει να μην ξαναψηφιστούν ΠΟΤΕ
.

Η αλήθεια ειναι οτι την χρειαζόμαστε την Δημοτική Αστυνομία και για του λόγου το αληθές αν δεν την χρειαζόμασταν δεν θα προσλαμβάναμε με σύμβαση πολίτη να κάνει τον τροχονόμο. Είναι και αυτό ένα απο τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν δήμος και δεν κάνουμε κάτι ώστε να το λύσουμε.
 Μάλιστα ένας που δεν ξέρει, θα αναρωτηθεί, μα κάθε τόσο και κάτι ανεβάζουν οι πολίτες που λείπει απο τον δήμο σας, πως γίνεται αυτό... μα αφού τα αφήνουμε και δεν τα λύνουμε τα προβλήματα αλλά τα στέλνουμε στους επόμενους ειναι λογικό να μαζεύονται και μετά να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι,...αφού μας πλακώνουν. Βουνό τα θέλω λοιπόν και μάλιστα δίχως προοπτική να λύσουμε ούτε ένα.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: