Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΙΧΩΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των 168 από τα 312 Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Παράλληλα, οι διοικητές των επτά Υγειονομικών Υπηρεσιών (ΥΠΕ) υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες με το ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες αφορούν έργα ανακαίνισης, αναβάθμισης και βελτίωσης των κτιριακών υποδομών των εν λόγω Κέντρων Υγείας.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 700 εκατ. Ευρώ και προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δηλαδή χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το συνολικό χρηματικό ποσό θα διατεθεί για την ανακαίνιση, την αναβάθμιση και τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών και του επιπέδου ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν έχουν τύχει ουσιαστικής ανακαίνισης τα τελευταία 25 χρόνια.

Με απλά λόγια θα μπαλώσουμε εξωτερικά και εσωτερικά το κτήριο το οποίο όμως παραμένει σχεδόν άδειο απο μόνιμους γιατρούς (έχει ένα μόνο, οι υπόλοιποι ανήκουν τα περιφερειακά ιατρεία) ενώ και με το θέμα του ασθενοφόρου περάσαμε στην επόμενη χρονιά δίχως να ξέρουμε πότε θα μας δώσουν αυτό που τόσα χρόνια δικαιούμαστε και μας έταξαν. Το σύστημα υγείας έχει "κάτσει" εδώ και καιρό και το επίσημο κράτος με τον δικό του τρόπο σπρώχνει τον ασθενή στα ιδιωτικά ιατρεία. Καλό ειναι λοιπόν πριν φάνε τόσα χρήματα να  γεμίσουν τα Κέντρα Υγείας με γιατρούς και μετά ας μπαλώσει τους τοίχους και τις όποιες συντηρείς δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: