Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΑΝΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

2019 η γέφυρα του Πυργιανού ποταμού συντηρήθηκε για τελευταία φορά, μάλιστα απο τότε υπήρχε και πρόταση να μεταφερθει βορειότερα μιας και δεν εξυπηρετούσε στο σημείο αυτό αφού εκτός του οτι πάνω στην στροφή ο δρόμος στενεύει πάρα πολύ. Λογικό λοιπόν η γέφυρα να πέσει θύμα των γκαζάκηδων. 
2022 η γέφυρα μετά και το τρακάρισμα του ντόπιου Σουμάχερ διέλυσε και έγινε ένα σωρό απο ξύλα επικίνδυνα μάλιστα αν κάποιος τολμηρός προσπαθήσει να την περάσει. Το blog δεχεται καθημερινά μηνύματα γιατί αργεί η αποκατάσταση της αφού η αλήθεια ειναι οτι εξυπηρετεί αρκετούς που θέλουν να κάνουν την παραλιακή βόλτα τους...
Ένα απο αυτά το πήρα σήμερα το πρωί 
- "Είναι πολύ άσχημη εικόνα έτσι διαλυμένη και μας δυσκολεύει που δεν μπορούμε να περάσουμε από εκεί και πρέπει να περνάμε μέσα από την άμμο της παραλίας. Αν δεν μπορεί να την φτιάξει ο δήμος, ας πληρώσει ο υπεύθυνος για τη ζημιά τέλος πάντων. Υπάρχει τόση δυσκολία πια να φτιαχτεί. Β.Ι 
Το blog επικοινώνησε με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Μαυροδημητράκη ο οποίος  διαβεβαίωσε οτι η γέφυρα θα αποκατασταθεί με χρήματα του Δήμου σε σύντομο χρονικό διάστημα, μάλιστα την Δευτέρα ειναι σχεδιασμένο να γίνει μια πρώτη αποτύπωση της γέφυρας ώστε ο μηχανικός του δήμου να κάνει την μελέτη και θα ανατεθεί η εργολαβία.
Υπομονή λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: