Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΙΖΙΤΩΝ «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ», συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα 7 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Σάββατο, αφού πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου 
                                           Σ Τ Α Μ Α Τ Η   Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Α Κ Η
 που έφυγε για το άλλο ημισφαίριο της ζωής.  Εκτίμησε το  Δάσκαλο με κεφαλαίο το Δ, με την εξαίρετη διδασκαλική πορεία, που έγινε γνωστός ως Λαογράφος, ως συγγραφέας πολλών βιβλίων, αλλά προπάντων των Ριζίτικων τραγουδιών, ως δημοσιογράφος, ως Χανιώτης που αγωνιούσε καθημερινά για την προκοπή του τόπου μας.
     Αυτόν που σε όλη του τη ζωή υπήρξε δημιουργικός, αγωνιστής, συνοδοιπόρος με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη, και με πάμπολλους δημιουργικούς ανθρώπους. Εκτιμούμε ιδιαίτερα από το έργο του τους δύο τόμους συλλογής, των ΡΙΖΙΤΙΚΩΝ, δημοτικών τραγουδιών της Κρήτης, που προσφέρουν τα μέγιστα στη διατήρηση και διάδοσή τους.
   Για όλα αυτά  ευγνωμονούμε και  ευχαριστούμε, τον μεγάλο  Δάσκαλο.  Είναι σίγουρο ότι θα είναι για πάντα παρών στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων που τον γνώρισαν και όσων θα απολαμβάνουν τους καρπούς του έργου του. Οι μεγάλοι  δεν πεθαίνουν ποτέ . Και
                       Α π ο φ α σ ί ζ ε ι   Ο μ ό φ ω ν α
1.- Να παραστεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας στην εξόδιο ακολουθία.
2.- Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
  Ο Πρόεδρος 
  Κων/νος Δ. Χαρτζουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: