Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

Δημοτικό συμβούλιο είχαμε χθες με αρκετά θέματα ενδιαφέροντος, ημερήσιας και προ ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν. Δυστυχώς στο θέμα των συμβουλίων ο Δήμος Κισάμου παίρνει ένα μεγάλο μηδενικό ως προς την ενημέρωση. Τα τελευταία 15 χρόνια φαίνεται ότι κάνει μια προσπάθεια να κάνει τα συμβούλια του μυστικά και μακριά από τα βλέμματα των πολιτών - δημοτών. 
Ξεκίνησαν με την αλλαγή έδρας του συμβουλίου στον Δραπανιά λόγω χώρου, προσωρινά είπαν, αλλά έγινε μόνιμο, μετά είχαμε κάποια κλειστά συμβούλια, και φτάσαμε σήμερα καιρό πανδημίας να συνεχίζουμε με τηλεδιασκέψεις και κωδικούς παρακολούθησης από τα σπίτια του καθενός. Φυσικά θα πουν ότι δεν έχουν τον χώρο να κάνουν δημοτικά συμβούλια παρουσία δημοτών... λογικό, αλλά από την άλλη μπορούν να κάνουν μαζώξεις πάνω από τον επιτρεπόμενο αριθμό σε μικρές αίθουσες ή να καλούν υπουργούς και βουλευτές στο αμφιθέατρο του Δήμου; 
5/6/2020 ενημέρωση για τον τουρισμό από τον ανθρώπους του Δήμου για υγειονομικά πρωτόκολλα 
1/2/2021 σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα εξεύρεσης λύσης για την άρδευση της Δυτικής Κισάμου.
Έφερα δυο μικρά παραδείγματα παραπάνω, είναι πολλά περισσότερα.
Άρα δεν είναι λόγος η πανδημία, ήταν, μιας και όπως όλοι ξέρουμε και η περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκινήσει από πέρυσι τα δια ζώσης συμβούλια εφαρμόζοντας βέβαια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 
Καλώ την δημοτική αρχή να ξεκινήσει και αυτή τα δια ζώσης συμβούλια και να σταματήσει την τηλεδιάσκεψη, στο αμφιθέατρο του Δήμου, και με συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών βάση προσκλήσεων. Τα θέματα που συζητούνται και αποφασίζουν στην συνέχεια, πρέπει να είναι γνωστά στον κόσμο και στους δημότες και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια ... το τελευταίο το γράφω γιατί δεν είναι δυνατόν, και το ξέρουν πολύ καλά στο δήμο, να γραφτούν τα πάντα στην διαύγεια και μετά από 4-5 μέρες που θα γίνει το κάθε συμβούλιο. Ο κόσμος δεν είναι κολλημένος πάνω από την σελίδα του Δήμου να μάθει αυτά που τον ενδιαφέρουν. 
Αυτή είναι η εικόνα που βγαίνει έξω (μάλιστα και στα ΜΜΕ) όταν κάνουν δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Κισάμου, ούτε η αρμόζουσα, αλλά ούτε τηρούνται ακόμα και σε αυτήν την αίθουσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. (φώτο απο Hania news 21/4/21).
Η σκέψη που υπήρχε πριν κάμποσο καιρό για την δημιουργία δημοτικής αίθουσας στις παλιές δημοτικές τουαλέτες της πλατείας Τζανακάκη υπάρχει ακόμα; Είναι ίσως η καλύτερη λύση ώστε να έχουμε σε κάμποσα χρόνια και ένα έργο μέσα στην πόλη (Δημοτική αίθουσα συμβουλίων και βιβλιοθήκη ήταν στο πρόγραμμα).
Για σκεφτείτε το.

Υ.Σ τι έγινε και τι συζητήθηκε χθες στις δυο πολύ επίκαιρες ερωτήσεις των κ. Σταθάκη και κ. Φραγκιουδάκη για τον ΒΟΑΚ; Ξέρουμε; Θα βγει δελτίο τύπου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: