Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κισσάμου, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 07 Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη, ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.
Με αυτό το ψήφισμα, που είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε, αποχαιρετάμε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μουσικό γίγαντα, ο οποίος έδωσε στον Ελληνικό λαό τη δυνατότητα να γνωρίσει την ποίηση των σημαντικότερων ποιητών της Ελληνικής Γραμματείας. Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας που ανέδειξε στο εξωτερικό τον ηρωισμό των Ελλήνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και στη δικτατορία.
Η Κίσσαμος, τόπος καταγωγής των προγόνων του, συγκινημένη τον αποχαιρετά.
Οι μελωδίες του θα συνεχίσουν  να ζουν στις ψυχές όλων μας και με τα τραγούδια του θα μεγαλώνουν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων και του κόσμου.
«ΟυρανοΜίκη» μας, ο ήλιος της δικαιοσύνης σου θα λάμπει πάντοτε!
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε ομόφωνα:
    Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος, την βαθιά θλίψη του, την συμπαράσταση στο βαρύ πένθος τους και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του.
1. Ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Μ.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου και στην εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα ταφής του. 
2. Να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση εις μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.
3. Να προταθεί στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας, να δοθεί η ονομασία «Μίκη Θεοδωράκη» σε μία οδό της πόλης της Κισάμου. 
4. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.  
Εκ του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: