Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

.... επειδή κάποιος απ' έξω μας μόλυνε, Προτείνουμε και Ζητούμε:
1.  Στους αποζημιούμενους/επιχορηγούμενους λόγω κοροναϊού, να περιληφθεί αποζημίωση/επιχορήγηση στον ενοικιαστή, το 100% του ενοικίου ακινήτου ιδιώτη, και το 100% και των μισθών του προσωπικού που απαγορεύτηκε η εργασία τους στον επαγγελματία που διατάχθηκε να κλείσει.
2. Η Κυβέρνηση να αντλήσει τα ποσά αποζημιώσεων/επιχορηγήσεων, από αντίστοιχα ανάλογες και προβλεπόμενες πηγές κάλυψης οικονομικών αναγκών καταστάσεων πανδημίας, από την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα.
3.  Η Κυβέρνηση να αποφασίσει αμέσως να ασκήσει Αγωγή το Ελληνικό Δημόσιο κατά του υπευθύνου έκθεσης σε Πανδημία τον Ελληνικό Λαό. Η έκβαση μπορεί να αργήσει αλλά θα τοκίζεται.
Το ΙΝΚΑ δέχεται πλήθος παραπόνων και καταγγελιών για την υπόδειξη δήθεν δικαιώματος νόμιμης !! αφαίρεσης τμήματος 40% του μισθώματος ιδιωτικού και όχι Δημοσίου Ακινήτου και ότι η ΠΝΠ αποφυγής του κορωναϊού που έγκρινε και η Προεδρία της Δημοκρατίας υποσκάπτει τις ρυθμίσεις του Αστικού Κώδικα οριζοντίως.
Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες στην Ελλάδα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ, για να υποχρεώνονται στις αποφάσεις και τις υποδείξεις της.
Είναι παγκοσμίως πρωτοφανές το κράτος και η κυβέρνηση, να υποδεικνύει και να νομοθετεί την σύγκρουση, η μία να κτυπά την άλλη πληττόμενη κοινωνική ομάδα, να διαλύει την κοινωνική συνοχή, και να πριμοδοτεί συγκρούσεις μεταξύ των πολιτών.
Οι ιδιοκτήτες, οι Επαγγελματίες και οι εργαζόμενοί τους, δεν προκάλεσαν τον κορωναϊό ούτε μπορούσαν να τον αποτρέψουν.
Είναι υποχρέωση να αποζημιωθεί/επιχορηγηθεί το 100% του ενοικίου και το 100% των μισθών του προσωπικού του επαγγελματία που κλείστηκε.
Η κατάσταση ανάγκης –κορωναϊού- αφορά στον Δημόσιο χώρο.
Απαράδεκτος ο χρησμός του κου Σταϊκούρα πως όλοι οι ενοικιαστές, είναι πλουσιότεροι από τους ιδιοκτήτες ????. Σε κανένα μισθωτό & λειτουργό του Δημοσίου δεν έγινε περικοπή.
Ιδιοκτήτης 1 ακινήτου, διαβιώνει, τώρα!, με το ενοίκιο αυτό, δεν αντικαθιστούν τώρα τα μετρητά οι ?? μελοντκές φορολογικές ελαφρύνσεις.
Υπάρχουν ιδιοκτήτες με μοναδικό εισόδημα το ενοίκιο αυτό, και που με το μισό δεν μπορεί να αγοράσει ούτε φάρμακα ούτε φαγητό με αυτή την πρόταση/απόφαση και οδηγούνται στην λιμοκτονία.
Στον ιδιωτικό χώρο, στον χώρο των συμβάσεων μεταξύ ιδιωτών, ισχύει μόνο η απρόοπτη μεταβολή συνθηκών και την ύπαρξή της μπορεί να την κρίνει μόνο ο δικαστής που θα εξετάσει την οικονομική και βιοτική κατάσταση και εξέλιξη των συμβαλλομένων. Μόνο έτσι μπορεί να κριθεί τυχόν αναπροσαρμογή μισθώματος.
Ο Δήμος Χανίων βάζει δείχνει τα σωστά γυαλιά στον κο Σταϊκούρα : https://www.chania.gr/katoikoi/municipality-press-releases/24042020metraelafrunss.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: