Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΜΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ

Περιγραφή υφιστάμενων κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης. 
Ιεράρχηση και αξιολόγηση συνθηκών λειτουργίας του οδικού δικτύου της πόλης.
Επισήμανση προβλημάτων.  
Πρόταση κυκλοφοριακής οργάνωσης. 
Προτεινόμενες διανοίξεις. 
Μελέτη σήμανσης.  
Πρόταση στάθμευσης – χώρων στάθμευσης. 
Προτεινόμενες μελλοντικές ενέργειες. 
Αυτά είναι τα κύρια βήματα αν ρωτήσεις ένα γραφείο Πολιτικού μηχανικού που να έχει και συγκοινωνιολόγο.....
Αυτά τα απλά βήματα που ο δήμος Κισάμου αγνοεί εδώ και δεκαετίες βγάζοντας πάντα τους δικούς του εκλεγμένους συγκοινωνιολόγους στους δρόμους, για να δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό της πόλης.
Και φυσικά δεν εννοώ τις μονοδρομήσεις που έγιναν με χίλια βάσανα τα τελευταία χρόνια, αλλά για μια πλήρη πρόταση, με λύσεις, με προτάσεις, με μελέτες στα σημαντικότερα προβλήματα του κυκλοφοριακού, που θα εγκριθεί μετά και απο τους "ντόπιους συγκοινωνιολόγους" σε ένα δημοτικό συμβούλιο. Είναι κρίμα να μην κάνουμε ειδικά τώρα που μπορούμε αυτές τις ενέργειες για την πόλη, αλλά να καταναλώνουμε το χρόνο μας σε πράγματα που θα γινόταν έτσι και αλλιώς.. 
Μπορεί φέτος να μην έχουμε τουρισμό, να έχει ατονίσει το ενδιαφέρον μας για πολλά, εντούτοις κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν όλα αυτά που υποσχέθηκαν στους πολίτες...και ένα απο αυτά ήταν και η λύση του κυκλοφοριακού στην πρωτεύουσα.
Γρήγορα μια συγκοινωνιακή μελέτη .. γιατί για παράκαμψη, άνοιγμα του τελευταίου σχεδίου πόλης δρόμου, είναι μάλλον όνειρα θερινής νυχτός...
Η καραντίνα δεν φταιει για όλα αυτά, ίσα-ίσα βοηθάει να γίνονται όλα με ησυχία τώρα που οι δρόμοι είναι και άδειοι.... εκτός βέβαια κι αν θεωρούμε οτι δεν χρειάζεται πλέον τίποτα και οτι τελειώσαμε σαν τουριστικός προορισμός, σαν πόλη... αλλά και έτσι να είναι, η προσπάθεια πρέπει να γίνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: