Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΣΠΑΘΑΣ ή ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Όταν το ακρωτήρι της Σπάθας μετονομαζόταν σε  «Ακρωτήριο της Ειρήνης» μετά την πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου  Ειρηναίου ..για να γίνει η συνάντηση σε αυτό ηγετών παγκοσμίου κύρους (μεταξύ των οποίων οι Ούλοφ Πάλμε και Μελίνα Μερκούρη) με βασικό θέμα την Παγκόσμια Ειρήνη. Ο μακαριστός Ειρηναίος Γαλανάκης απο 1982 και για μια πενταετία πρωτοστάτησε σε εκδηλώσεις υπέρ της Ειρήνης των λαών, μάλιστα το 1984 θα κηρύξει την επανάσταση των συνειδήσεων για τον ηθικό θάνατο του ανθρώπου.....
-Ζούμε σ' έναν κόσμο που απειλεί τόσο τη φυσική μας ύπαρξη, όσο και την πνευματική μας υπόσταση. Εξωτερικά, μας απειλούν τα τρομερά πυρηνικά όπλα, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η σπατάλη των αγαθών της δημιουργίας. Και εσωτερικά μας υποσκάπτει η αμφιβολία, η άρνηση, ο μηδενισμός, το μέγα ψυχικό κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: