Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

59 ΧΡΟΝΩΝ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ

1961 ο μακαριστός Ειρηναίος μαζεύει τα παιδιά του Γυμνασίου Καστελίου Κισάμου που έπαιζαν μόνο στις γιορτές και τις παρελάσεις, και φτιάχνει την φιλαρμονική της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 
Τον επόμενο χρόνο δίνει εντολή να ραφτούν στολές στου Κατσικανδαράκη Αντώνη, τις  βλέπετε στις φώτο, φέρνοντας και δάσκαλο απο τα Χανιά τον σαξοφωνίστα λοχαγό κ. Κατσικάκη, για να διδάξει τους μικρούς μουσικούς. Ως τότε χρέη αρχιμουσικού έκανε ο αξέχαστος Αντώνης Μαρεντάκης.
Και την επόμενη χρονιά η φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου παίζει επίσημα για πρώτη φορά κατά την υποδοχή του Πατριάρχη Αθηναγόρα, 1963, στην πόλη μας.
- 59 χρόνια ζωής και προσφοράς της Φιλαρμονικής της πόλης, που με τα χρόνια έγινε από Φιλαρμονική ΙΜΚΣ και Δήμου Κισάμου, σε φιλαρμονική "Ειρηναίου Γαναλάκη", περνώντας το όνομα του ιδρυτή της, στις 17 Αυγούστου του 2019 σε μια πολύ σεμνή τελετή απο τον τότε Δήμαρχο κ Σταθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: