Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΠΓΣ ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ 1971 ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον από πληροφορίες το αρχείο του Εμπορικού συλλόγου Καστελίου Κισάμου που το μελετάω τις τελευταίες μέρες της κλεισούρας μας. Ευχαριστώ τον Νέο Εμπορικό σύλλογο για την βοήθεια αυτή να καταγραφεί και να παρουσιαστούν μερικές πτυχές απο το πολύτιμο έργο του συλλόγου τα δύσκολα χρόνια 1968-1974. Μια επιστολή που υπάρχει στο αρχείο του συλλόγου, που όπως φαίνεται ήταν μαζί με τον Δήμο Καστελίου Κισάμου οι μοναδικές πηγές στήριξης των διάφορων συλλόγων, είναι και αυτή του ΠΓΣ Κισσαμικός.
Με ημερομηνία Οκτώβρης του 1971 ο Κισσαμικός ζητάει οικονομική ενίσχυση 10.000 δρχ απο τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης χρησιμοποιώντας το ακόλουθο επιχείρημα.
... Θα ηθέλαμε να γνωρίζετε οτι η ως άνω ομάς συντελεί τα μέγιστα εις την οικονομικήν πρόοδον της πόλεως μας, καθ΄ότι κατ' έτος, τόσον κατά τους φιλικούς αγώνες, όσον και κατά την περίοδον του πρωταθλήματος, έρχονται εις την πόλη μας, άνω των χιλίων ατόμων.
- Η ομάδα φυσικά θα πήρε τα χρήματα και όπως βλέπουμε στην φωτογραφία της ίδιας περιόδου την στελέχωναν μόνο ντόπιοι ποδοσφαιριστές και ένα -δυο χρόνια πριν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Χανιών στην Γ΄Κατηγορία της ΕΠΣ.
Την επιστολή την υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Κισαμικού (με ένα σίγμα κύριοι που αλλάξατε τα πάντα) Κωνσταντίνος Σγουρός πρώτος αριστερα όρθιος στην φωτο, και ακολουθούν οι Κελαιδής, Καμηλάκης, Σκουνάκης, Φραγκιαδάκης, Μπολεράκης!!!, Γοναλάκης, Πατεράκης Γιάννης ταμίας και κάτω απο αριστερά Γιακουμάκης, Χαιρετάκης, Μαρακάκης, Κατσικανδαράκης, Χατζηαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: