Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΟΥΣΜΑ Η ΚΡΗΤΗ

“Η Κρήτη ενδεχομένως να είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή περιοχή με μηδενικά κρούσματα εδώ και δύο εβδομάδες». Αυτό εκτίμησε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της Κρητη tv o Δ/ντης της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ.Νίκος Τζανάκης.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες οι οποίες συνετέλεσαν ώστε ο κορωνοϊός να αφήσει «ελαφρύ» αποτύπωμα του στο νησί μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο έπαιξε η γεωγραφική απομόνωση της Κρήτης, τα μέτρα περιορισμού που αφορούν στις μετακινήσεις αλλά και η πολύ καλή υγειονομική προετοιμασία της 7η ΥΠΕ και όλους τους λειτουργούς.
Εκτενής αναφορά έγινε στα εμβόλια, αναφέροντας πως «τρέχουν» πάνω από 30 προσπάθειες διεθνώς καθώς και στους πρώτους πειραματικούς εμβολιασμούς σε ανθρώπους αλλά και τις επιφυλάξεις που εγείρονται γύρω από το επίμαχο ζήτημα.
Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στην …ιδιαίτερη εξέλιξη στο «μέτωπο» των δημόσιων νοσοκομείων καθώς διαπιστώνεται ότι εν μέσω κορωνοϊού άλλα νοσήματα και παθήσεις «εξαφανίστηκαν» ως… «δια μαγείας».
Συνέντευξη στην  Κατερίνα Σαλαπάτα
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: