Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΧΛΑΚΗΣ..Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα καλά αποτελέσματα για ένα τόπο έρχονται μέσα από σκληρή, τίμια, ομαδική δουλειά και προσπάθεια! 
Μια συνέντευξη στην Όλγα Χναρά που δημοσιεύει το Eparxies!
Γιώργος Χαχλάκης, μία ιδιαίτερη και αγαπητή προσωπικότητα!  Αντιδήμαρχος Παιδείας/Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Κισάμου, είναι ένας άνθρωπος θετικός, δραστήριος, δοτικός κινητικότατος, μα και ένας πολύ χαρισματικός καλλιτέχνης! Καθηγητής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, τραγουδάει, γράφει στίχους, μαντινάδες και ασχολείται με την ποίηση. Μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε η αγάπη του για την τέχνη, τα παιδικά του χρόνια, την σχέση του με το σχολείο και τον δάσκαλο, ο οποίος καλλιεργούσε αρνητικές συμπεριφορές απέναντι του ,επειδή μιλούσε με κρητική προφορά. Μας μιλάει ακόμη για την στήριξη που είχε από τους γονείς του στις επιλογές του, για την βαθιά πίστη του στον Θεό , την σύζυγο του και  πολλά άλλα …
...Εκτός από τη μουσική μου αρέσει πάρα πολύ να γράφω ποιήματα και μαντινάδες.
Κάτι που κληρονόμησα σαν χάρισμα από την αείμνηστη προγιαγιά μου Δέσποινα και τον αείμνηστο παππού μου Γιώργο.
... Ένιωθα και νιώθω έντονα την επιθυμία να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο να βελτιωθεί ποιοτικά η ζωή των συνανθρώπων μου. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που αξιώθηκα να ζω και να δραστηριοποιούμαι στην πόλη της Κισάμου, έναν επίγειο παράδεισο με υπέροχους ανθρώπους, με ιστορία και πολιτισμό. Ο κάθε ένας από μας έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο με τη συμπεριφορά του στην βελτίωση της ζωής στο σύνολο της σε ένα δήμο. Χαίρομαι που τη θεωρία αυτή έχω τη δυνατότητα να την κάνω πράξη με τη συμμετοχή μου στα κοινά του δήμου Κισσάμου ως αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού.
Καλά αποτελέσματα για ένα τόπο έρχονται μέσα από σκληρή, τίμια, ομαδική δουλειά και προσπάθεια!
Δείτε εδώ όλη την συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: