Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ

Αν και είναι γραμμένο σε ριζόχαρτο αξίζει να το διαβάσετε 
1968 Ευχαριστήριο Εμπορικού συλλόγου Καστελίου Κισάμου.
Ο σύλλογος εμπόρων επαγγελματιών και  βιοτεχνών Καστελίου Κισάμου θεωρεί υποχρέωση όπως εκφράσει και δημοσίας τας ευχαριστίας του προς το όργανον του ενταύθα αστυνομικού τμήματος Βασίλειον Λαμπρόπουλον* διότι συνέλαβεν δυο διαρρήκτας με πλούσιαν δράσην καθ' όλην την Κρήτη, πριν ήδη αρχίσουν το έργον τους.
Η τοιαύτη έγκαιρος ενέργεια απήλλαξεν την Κωμόπολη μας και την περιφέρειαν από τους επικίνδυνους τούτους κακοποιούς και τούτο τιμά τόσο τον διοικητή του τμήματος Υπομοίραρχον κ, Ιωάννη Κονταρίδη του οποίου η διοικητική ικανότητα και δραστηριότητα προς όλους τους τομείς της αρμοδιότητας του είναι άξια πάσης.... (δεν βγάζω την λέξη), όσον και γενικώς όλους τους άξιους συνεργάτες του. 

Τους πιάνανε και τότε και τώρα....απλά τότε τους έλεγαν και κανένα ευχαριστώ.

Υ.Σ Το αστυνομικό τμήμα Καστελίου Κισάμου την εποχή εκείνη ήταν στον παράλληλο της Σκαλίδη απέναντι απο του Αννουσάκη, στου Θεοδοσάκη του Γιάννη το σπίτι και απο κάτω τα κρατητήρια.

1 σχόλιο:

Sotiris La είπε...

Φίλοι Κισσαμίτες σας χαιρετώ με πολύ αγάπη και συγκίνηση. Το άρθρο αφορά τον αείμνηστο πατέρα μου Βασίλη Λαμπρόπουλο.Θυμάμαι το περιστατικό της σύλληψης παρότι έξι χρονών τότε. Αν και στην πορεία το είχε διηγηθεί πολλές φορές ο πατέρας μου, όχι ως μια πράξη επαίνου αλλά ότι ορθώς έπραξε το αυτονόητο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για εσάς που αναρτήσατε την ευχαριστήρια επιστολή του εμπορικού συλλόγου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους συντάκτες αυτής.
Μόνο μια μικρή διόρθωση στην τελευταία παράγραφο του υστερόγραφου.Μοναδικό παιδί της οικογένειας Β.Λαμπρόπουλου είμαι εγώ.

Με εκτίμηση Σωτήρης Λαμπρόπουλος

Υ.Γ
Η Κρήτη μόνο χαρές πρόσφερε στην οικογένεια μου.