Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

1945 Καφενείο Μπερτίου, γράφει η φωτογραφία απο πίσω!! Άγνωστο βέβαια που ήταν αυτό το καφενείο και οι λίγες πληροφορίες μιλούν κάπου κοντά στο Δημαρχείο Κισάμου.
Ένα ποτηράκι για το τέλος του πολέμου μάλλον.
Διακρίνονται από αριστερά: Σήφης Παπαδάκης, Σπύρος Καπής, Σπύρος Μαργαρίτης, Παναγιώτης Καλογρίδης, Στέφανος Μπερτίος.
Καθήμενοι από αριστερά: Στρατής Μπαξεβάνης, Πέτρος Τσιχλάκης, Γιάννης Αννουσάκης, Αντώνης Χαριτάκης, Δημήτρης Σταυρουλάκης.
Τα ονόματα με πολύ κόπο.....μιας και οι περισσότεροι έχουν πεθάνει πάνω απο 20-30 χρόνια.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το καφενείο Μπερτιου ήταν την εποχή εκείνη το σπίτι της συγχωρεμένης Μαρίας Μπερτιου Ζουριδακη δίπλα (ανατολικά) στον αρχαιολογικο χώρο 50 μέτρα πριν το Δημαρχείο.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μια άλλη πληροφορία λέει οτι ήταν στο Τσαρσί απο το 1945-1955 περίπου εκεί που είναι σήμερα το ΣΕΣΟΥΛΑ και δεν το είχε αυτός η μαρία Μπερτίου αλλά του δικηγόρου ο πατέρας. Θα λυθεί σε λίγο καιρό η απορία αφού θα ρωτήσουμε τον δικηγόρο.