Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ

Αν και στην Κίσαμο έχουμε λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, δίνοντας τα σε σπίτια και εθελοντές, εντούτοις κάποια λίγα κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα που χρειάζονται την βοήθεια μας. 
Και μπορεί τυπικά να λύσαμε το πρόβλημα με τα σκυλιά, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές γάτες που περιμένουν τροφή-έτσι τις μάθαμε- κάτω δίπλα και πάνω στους σκουπιδοτενεκέδες.
Σε πολλά σημεία περιστασιακά τις ταΐζουν, Δραπανιά αλλά και εδώ στην πόλη, λίγο παραπάνω απο το Θεοχαράκειο. Καλό είναι λοιπόν όσο θα διαρκέσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19, να βρεθεί τρόπος να ταΐζονται κανονικά. (ταΐστρες-τροφή σε εθελοντές- Δήμος) 
Πλατεία Τζανακάκη, πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Τελωνείο και φυσικά στο Λιμάνι μας, που υπάρχουν κάποιες γάτες αλλά και δυο σκύλοι, σε αυτά τα μέρη μπορεί να τοποθετηθούν ταΐστρες.
Ας βοηθήσουμε και αυτά τα κακόμοιρα....
Τώρα, η πολιτεία έχει φτιάξει μια ιστοσελίδα animalsolidarity.gov.gr, σε αυτήν, συγκεντρώνονται τρόφιμα, αλλά και υπηρεσίες κτηνιατρικής φροντίδας για τα αδέσποτα, καθώς και για δεσποζόμενα ζώα, που οι ιδιοκτήτες των δυσκολεύονται να τα φροντίσουν. ... επισκεφτείτε την για κάθε πρόβλημα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: