Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑΚΙ ...

Άλλο ένα βήμα, μικρό θα έλεγα, μπρος στην ανάγκη να φτιαχτούν οι προκάτ αίθουσες στον χρόνο αυτό... μιας και όπως φαίνεται όλα -δεν είναι βέβαια δικαιολογία αυτό- πάνε πίσω. Ρίξανε το ετοιμόρροπο γυμναστήριο και θα φτιάξουν την περίφραξη μόνο, περιμένοντας ξανά κάποια εντολή για να πέσουν και οι βάσεις για τα προκάτ... που όπως άκουσα η πολιτεία θέλει να μας τα στείλει αλλά δεν έχουμε ακόμα έτοιμους τους χώρους. 
- Τον Μάη, αν πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στο Μαύρο Μώλος... που εδώ όμως αν έχουμε απαλλαγή απο την πανδημία θα δημιουργηθεί θέμα με την καλή λειτουργία των ξενοδοχείων εκεί, μιας και οι εργασίες στον χώρο αυτό είναι περισσότερες και ποιο χρονοβόρες.
Τέλος πάντων κάθε βήμα μικρό ή μεγάλο είναι καλό μιας και δεν βλέπω να ξαναγυρίζουν οι μαθητές γρήγορα, όχι σε δικό τους σχολείο, αλλά σε πρωινή βάρδια πριν απο τον επόμενο χρόνο και να δούμε.
Με αυτούς τους ρυθμούς που λειτουργούν τα πράγματα -μόνο εδώ στην Κίσαμο - είναι αμαρτία να ασχολούμαστε με άλλα θέματα ανάπτυξης πλην της δημιουργίας των Νέων Λυκείων. Είναι το μοναδικό μας θέμα, πρέπει να γίνει το μοναδικό μας θέμα και καλό είναι να αναθεωρήσουμε πολλά από αυτά που μας έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς. Ευκολόπιστοι έως αηδίας καταντήσαμε με αποτέλεσμα να το πληρώνουμε χρόνια τώρα, μάλιστα όπως πάμε παράρτημα θα καταντήσουμε σε διπλανούς δήμους που δεν χάνουν τέτοιες ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: