Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Πριν κάμποσες μέρες ένας συμπολίτης μας πήρε μια απόφαση να δώσει δωρεάν στέγαση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ψάχνουν σπίτι στην Κίσαμο και δεν βρίσκουν...λόγω airbnb. Γενναία απόφαση που μάλιστα ταξίδευσε σε όλη την Ελλάδα η ιδέα του Στέλιου, προκαλώντας θαυμασμό, αλλά συγχρόνως δείχνοντας και το πρόβλημα που υπάρχει σε κάθε τουριστική περιοχή με τα σπίτια προς ενοικίαση.
Σχόλια .. Άντε να βρεθούν και άλλοι μιμητές, Μπράβο Στέλιο, κλπ έκαναν μέσα σε μια μέρα τον γύρο της Ελλάδος (το διαπίστωσα από τις κοινοποιήσεις και τα κτυπήματα στο συγκεκριμένο θέμα) δίνοντας άλλη νόημα στην λέξη Κισαμίτικη φιλοξενία.
Φανταστείτε ότι και ο άλλος Παπαδάκης εξίσου διάσημος όπως και εγώ!!!! του ΑΝΤ1, κάλεσε τον Στέλιο για μια εκπομπή στην Αθήνα...για την ιδέα του!!
Τελικά τι έγινε πήγε κανείς να ζητήσει φιλοξενία στο ξενοδοχείο του Στέλιου, αν και για τους αναπληρωτές είναι νωρίς ακόμα; Αυτό ήταν και η απορία μου ως και χθες που τον ρώτησα... 
-Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο για πληροφορίες είναι νωρίς ακόμα...μου είπε!
Η αλήθεια είναι ότι εμείς εδώ στην Κίσαμο είχαμε και έχουμε το πρόβλημα αυτό με τα σπίτια καιρό τώρα, και ήταν μια από τις δικαιολογίες που οι νεοδιορισμένοι και οι αναπληρωτές έβρισκαν, για να μένουν στα Χανιά (αν και εκεί το ίδιο πρόβλημα υπάρχει ίσως και χειρότερο εκεί) και έκαναν το δρομολόγιο δις την ημέρα για να βρεθούν στην έδρα τους. 
Δρομολόγιο καθημερινό για να βρεθείς στην έδρα σου... τώρα τι θα γίνει; Ποια δικαιολογία θα κρατήσει τους αναπληρωτές στα Χανιά; 
Γιατί αν αυτή η ιδέα ερχόταν από Χανιά ή κάποια άλλη μεγάλη πόλη, θα ξέραμε τι θα γινόταν από τους αναπληρωτές .... πανζουλισμός.
Το θέμα βέβαια δεν είναι αν η πόλη μας το χειμώνα μπορεί να προσφέρει κάτι, που μπορεί χειμώνα -καλοκαίρι...αλλά η συνήθεια πλέον να χανόμαστε στην ανωνυμία και στο πλήθος. Άλλο μια μικρή πόλη, ένα χωριό κι άλλο η πρωτεύουσα....καλά κάνουν σε γενικές γραμμές είναι δική τους απόφαση άλλωστε. Εδώ το κάνουμε εμείς γιατί να μην το κάνουν και αυτοί.
Πάντως στην Κίσαμο για όσους θέλουν υπάρχει προσωρινή λύση, ο Στέλιος...και φυσικά άμα θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω φτιάχνοντας μια πτέρυγα από τα οικοτροφεία που ρημάζουν (αν και εκεί κάποιοι άλλοι ξέρουν καλύτερα το πρόβλημα). 
Μπορούμε λοιπόν να προσφέρουμε, το θέμα είναι αν θα δεχτούν την βοήθεια μας.... 
Για να δούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: