Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ....

 - Επτά τοπικοί εντεταλμένοι αντιδήμαρχοι και 4 γνήσιοι ... δυο που δεν έγιναν αν και είναι εντεταλμένοι με υπηρεσία και δυο ακόμα που θα πάρουν τις επιχειρήσεις του Δήμου (μονομετοχική και Κοινωφελής) ..άρα μιλάμε για εργασία και χαρά απ όλους..... και οι 15 σε υπηρεσία...πρωτάκουστο, φυσικά καλό ακούγεται και ελπίζουμε να δουλέψει. 
Από την άλλη χάσαμε τον τίτλο του Αντιδημάρχου που πλέον δεν έχει την αναμενόμενη αξία και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι...  βέβαια είναι εύκολο για την δημαρχιακή αρχή αφού με το να χρίσει όλους αντιδημάρχους ξεπερνά κάτι ύφαλους λίαν επικίνδυνους. Σίγουρα ο τίτλος και η θέση τιμητική πέρα για πέρα, αλλά κατάντησε άνευ ουσίας μου φαίνεται. 
- Πρόβλημα ίσως παρουσιαστεί με τον εντεταλμένο αντιδήμαρχο ειδικά στις κοινότητες, αφού με τον διορισμό του εκεί μειώνεται ο τίτλος του προέδρου της κοινότητας... Αντιδήμαρχος σε κοινότητα, πρόεδρος σε κοινότητα, αλλάξαμε τα πάντα..ποιος είναι ο δυνατότερος; Ποιος αποφασίζει, αν δεν υπάρχει συνεργασία;  
- Θεωρώ πολύ τον τίτλο του αντιδημάρχου εκεί και το καλύτερο θα ήταν "υπεύθυνος σύμβουλος περιοχής". Τέλος πάντων εδώ οι μισοί στην Ελλάδα ονομάζονται πρόεδροι, γιατί να μην φωνάζονται στα επόμενα χρόνια και οι μισοί στην Κίσαμος αντιδήμαρχοι;
Τίτλος ήταν και πάει ...που έπαιρνε μεγαλύτερη αξία όταν η προσφορά είναι η ανάλογη.. ας ελπίσουμε τώρα οτι ο τίτλος πια δεν δίνεται για τα μάτια του κόσμου.
Βέβαια απο την άλλη κάποιοι αναπάντεχα βρέθηκαν απο το πρώτο σκαλοπάτι της πολιτικής, στην μέση της σκάλας μέσα σε μια νύχτα....υπόθεση κι αυτή. 
Μπερδεψοδουλειές ..αν και πιστεύω ότι ο εκλεγμένος πρέπει να υπηρετεί τους δημότες άνευ τίτλου.. γιατί αυτός τους υποσχέθηκε και αυτοί τον άκουσαν και τον εξέλεξαν. Άνευ τίτλου, όπως οι εθελοντές της ανωνυμίας και της προσφοράς.
Άντε και καλή δύναμη σε όλους και μην τσιμπάτε αν ακούτε στον δρόμο να φωνάζουν αντιδήμαρχεεεεεεε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: