Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αν και είναι νωρίς για να κρίνουμε τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής εντούτοις ασχολίαστο δεν μπορεί να περάσει ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που οι αντιδήμαρχοι εκτός του ειδικού ρόλου και τις αρμοδιότητες τους σε ύδρευση, καθαριότητα, πολιτισμό και παιδεία έχασαν τα κατά τόπο αξιώματα τους.
Για να το κάνω πιο λιανά, δεν έχουμε αντιδήμαρχο πλέον στην Μήθυμνα ή έχουμε αντιδήμαρχο σε περιοχές δυο ενοτήτων (ο Θεόφιλος Χριστουλάκης Κάμπος-Αμυγδαλοκεφάλι-Καλάθενες- Σηρικάρι, Μαυροδημητράκης Πολυρρήνια-Καλλεργιανά)
Θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που έχει να κάνει με την ομαδική δουλειά και με εθελοντική εργασία. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος θέλει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους εκλεγμένους του ή μη αλλά και να τους.... βαθμολογήσει. Μπαίνουμε στην εποχή των εντεταλμένων συμβούλων λοιπόν ..αυτών που λέγαμε χρόνια τώρα ότι χρειάζονται, των εθελοντών προσφοράς, που αναλαμβάνουν πόστα ανά τον Δήμο.
Το δεν περισσεύει κανείς μάλλον θα το δούμε εντός της εβδομάδος, αν και εφόσον πέσαμε μέσα στις μαντεψιές μας.
Για παράδειγμα αυτό που κυκλοφορεί τελευταία είναι ότι εντεταλμένος σύμβουλος Πλατάνου, μια περιοχής με αρκετά προβλήματα αλλά και σπουδαιότητα, θα είναι ο Σκορδυλάκη Γιώργο. Χθες μάθαμε ακόμα ένα εντεταλμένο .. υπεύθυνος ηλεκτροφωτισμού θα είναι ο Μιχάλης Θεοδωρογλάκης!
Μάλιστα είναι πιθανόν αυτή η λίστα των εντεταλμένων συμβούλων να παίξει και ρόλο στην μετέπειτα πορεία των εκλεγμένων μας ή μη, που θα αξιολογηθούν κατάλληλα και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και έμμισθες θέσεις αντιδημάρχου.
Σίγουρα είναι μια πολιτική απόφαση αυτή που θα δούμε αν λειτουργήσει, αλλά πλέον φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχουν πια αντιδήμαρχοι κατά τόπο και ενδεχομένως κάποιοι να βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα χθες με την ανακοίνωση των ονομάτων και των αρμοδιοτήτων των 4 αντιδημάρχων....αφού ίσως να έχουμε εκπρόσωπο-υπεύθυνο και στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό και όπου αλλού κρίνει ο Δήμαρχος και το επιτελείο του.
Φυσικά καλό είναι να βρει και ένα εκπρόσωπο τύπου μια θέση που χρειάζεται στον Δήμο....  
Νέα εποχή λοιπόν και οι ενότητες λίαν συντόμως θα ξεχαστούν και θα σβηστούν από τον δημοτικό χάρτη...με πολιτική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: