Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ

Το ρεπορτάζ λέει..... Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 4 Αυγούστου, το σχολικό συγκρότημα Λυκείων Κισάμου όπου, κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στον χώρο από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Κισάμου Νεκτάριο Ζουριδάκη και την υποδιευθύντρια του ΓΕΛ Κισάμου Αργυρώ Δελλή, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εξαιρετικά κακή κατάσταση του κτιρίου.
-Στο τέλος απάντησε o υπουργός...... Το τι θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα θα μας το πουν οι μηχανικοί. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και άλλου κλιμακίου μηχανικών από την ΚτΥπ. Α.Ε., που θα ασχοληθεί με τη στατικότητα του κτιρίου, γιατί αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει. Όταν έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση τού σχολικού συγκροτήματος, τότε θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσουμε!!
Κρατήστε την εικόνα όσοι ασχολείστε με τα Λύκεια γιατί θα σας χρειαστεί αργότερα.. Το οτι θα χρειαστούν ξανά επισκέψεις δεν είναι κάτι νέο έχει ξαναγίνει και θα ξαναγίνει.... όπως έχει ξαναγίνει και η στεγανοποίηση της στέγης που βάζει νερό απο το 2011... απο το 2011 που την έφτιαξαν με ανάθεση. Όποιος έρχεται στα Λύκεια τάζει, όμως η κατάσταση παραμένει ως έχει...
Μακάρι βέβαια τώρα τα πράγματα ν' αλλάξουν και να αντιμετωπίσουν το χρόνιο πρόβλημα των Λυκείων, που οι διευθυντές του 20 χρόνια τώρα το φωνάζουν. Βέβαια υπάρχει ένα κενό απο τις δηλώσεις του υπουργού και αυτό μπορεί να μην ανησυχεί όλους, αλλά σίγουρα ανησυχεί τον σύλλογο Γονέων του Γενικού αλλά και του Επαγγελματικού Λυκείου που κακώς δεν είχαν προσκληθεί.
 Αυτή η διατύπωση του υπουργού για εξαιρετική κακή κατάσταση των σχολείων, αλλά και το  οτι πρέπει να δούμε την στατικότητα του κτηρίου, είναι γνωστά, αλλά πρωτόγνωρα να ανακοινώνονται δημόσια, όταν λύσεις σίγουρα δεν θα δοθούν μέσα σε 20 μέρες που τα σχολεία θα πρέπει ανοίξουν. Μήπως τελικά πάμε για κλείσιμο του σχολείου; Ή μήπως πρέπει να ψάξουμε άλλους χώρους ώσπου να λύσουμε το πρόβλημα ... μάλλον αυτό εννοεί ο υπουργός;
Είμαι σίγουρος βέβαια οτι η νέα δημοτική αρχή θα βρει λύση και σε αυτό το πρόβλημα που μας ταλανίζει εδώ και 20 χρόνια, και δεν θα ξανακουστεί η λέξη "αχούρι"* για ένα σχολείο που στέλνουμε τα παιδιά μας.
Υ.Σ Τον νυν Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη που για  20 μέρες θα είναι ακόμα στα πράγματα ξέχασαν να τον καλέσουν οι της τοπικής;
*Αχούρι είναι τούρκικη λέξη για όσους δεν ξέρουν και σημαίνει στάβλος... καλό είναι να μην γίνεται τίτλος στα ΜΜΕ της πόλης!!!
Φωτο Flashnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: