Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι εκδηλώσεις πλέον είναι τόσες πολλές που δεν ξέρεις σε ποια θα πρωτοπάς..
Ένα ολάκερο φυλλάδιο έβγαλε η ΕΠΟΦΕΚ και μέσα σε αυτό βλέπεις ότι καθημερινά υπάρχουν 2-3 εκδηλώσεις από την πόλη ως και το μικρότερο χωριό. Του καλιτσουνιού, της  μυζηθρόπιτας, του πορτοκαλιού, του πιλαφιού, του κρασάτου κόκκορα, του τσιγαριαστού, της ντομάτας, του κολοκυθοανθού, της γραβιέρας, χώρια τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις που πολλές δεν κατοχυρώθηκαν στο φυλλάδιο μιας και αποφασίστηκαν την ύστατη στιγμή. Μετά έχουμε γάμους, βαπτίσεις, εγκαίνια...που εκεί η υποχρέωση είναι μεγαλύτερη..  και η παρουσία υποχρεωτική. Λογικό λοιπόν το βλέπω να μην προλαβαίνουν κάποιοι να πηγαίνουν σε όλες, λογικό το βλέπω να αρχίζουν να κουράζονται αν και ακόμα δεν πιάσαμε Αύγουστο, λογικό να επιλέγουν πλέον που θα εμφανιστούν...και μιλάω για τα επίσημα πρόσωπα της πόλης... εμείς οι υπόλοιποι περνάμε σχεδόν απαρατήρητοι. Φυσικά τα επίσημα πρόσωπα έχουν την υποχρέωση και εφόσον έχουν πάρει και προσκλήσεις η απουσία τους πάντα να συζητιούνται.
Καλό είναι λοιπόν να δικαιολογούμαι τις τρανταχτές απουσίες μιας και οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές ...
Ξέρω ότι η ΕΠΟΦΕΚ έχει βάλει μια μικρή τάξη στα πολιτιστικά μας, αλλά και πάλι οι εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές, που και να θέλεις να πας σε όλες δεν θα το καταφέρεις ...   
Στην χθεσινή συναυλία υπέρ του Αννουσάκειου πάντως όλοι ήταν παρόντες και από δεξιά και από αριστερά του ..Σεβασμιότατου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: