Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ 1980

Μια σπάνια φωτογραφία, καλοκαίρι το 1980 λίγους μήνες πριν την ηθελημένη απαγωγή του Ειρηναίου με την "ομάδα" να έχει νταμπουρωθεί στο Επισκοπικό, όπου το χρησιμοποίησε σαν κέντρο αποφάσεων. Η ομάδα που συνεδρίαζε από καιρό τις κινήσεις της και τον τρόπο για μια γρήγορη επιστροφή του Ειρηναίου στην Κίσαμο είχε πρωτεργάτες τους, Αντώνη Σχετάκη, Μανώλη Σημαντηράκη, Σκουλάκη Μανώλη, Κατζουράκη Νίκο, Τσουρουπάκη Μανώλη, Βαρουχάκη Μανώλη, Νικήτα Βενιζέλο, Τουλουπάκη Χαράλαμπο, Κουφάκη Αντώνη (και άλλους που ξεχνάω)  φυσικά όλους τους κατοίκους των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου. Ένα αγώνα που κερδήθηκε με την επιστροφή του Ειρηναίου.
 Χαρακτηριστική και η δεύτερη φωτογραφία όταν είχε ήρθε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Τιμόθεος Παπουτσάκης να ακούσει τις θέσεις και τις προτάσεις της "ομάδας" στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Σπυρίδωνα όπου η υποδοχή που του έγινε μόνο φιλική δεν ήταν.....
Τα βλέμματα των Σημαντηράκη- Σκουλάκη- Κατζουράκη φτάνει για να καταλάβετε ότι τότε δεν υπήρχε άλλη λύση ..και ο Αρχιεπίσκοπος έπρεπε να το καταλάβει.. Ο Ειρηναίος πρέπει να επιστρέψει!!.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο αστυνομικός μέσα στο πλήθος, πίσω και δεξιά από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης,μ είναι ο νυν δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης;