Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ

 Κάτω απο την εκκλησία της Μονή Κυρίας των Αγγέλων στη Γωνιά, εκεί που υπήρχε απο ιδρύσεως της μια φάμπρικα, υπάρχει σήμερα και μετά τις προσπάθειες του μητροπολίτη μας κ.κ Αμφιλόχιου, ένα απο τα σπουδαιότερα αλλά ομορφότερα Θρησκευτικά Μουσεία της Κρήτης. 
Τα εκθέματα καλύπτουν μια περίοδο από το 1600 μ.Χ. έως το 1900 μ.Χ., με τις εικόνες να σε συνεπαίρνουν μιας και είναι εξαιρετικής τέχνης και ομορφιάς. Στις επόμενες αίθουσες υπάρχει σημαντικός αριθμός αμφίων, ιερών σκευών και ασημικών της Ι. Μονής. Μια αίθουσα περιέχει διάφορα παλαίτυπα εκκλησιαστικά βιβλία και Ευαγγέλια καθώς επίσης και πολλά χειρόγραφα ευχολόγια.
 Αξίζει μια επίσκεψη σας.
Και φυσικά θα πρέπει να μπει στους τουριστικούς οδηγούς της περιοχής μας και όχι μόνο, σαν ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα θρησκευτικά Μουσεία της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: