Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ

 Άγιος Γεώργιος Κουστογέρακο μια εκκλησία που ίσως να κρύβει την αρχή της ιστορίας του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Αν και έχει ξεκαθαρίσει πλέον οτι δεν γεννήθηκε στο Φόδελε, αλλά όπως αναφέρουν και οι σύγχρονοι Ιστορικοί, έζησε στο Ηράκλειο, αυτό και μόνο μας κάνει να ελπίζουμε οτι ίσως η καταγωγή του να ήταν απο τα βουνά του Ανατολικού Σελίνου.
Η επιγραφή στον ναό που αναφέρει το όνομα Καντανολέων αλλά και Θεοτοκοπουλίνα...γραμμένη απο το ανορθόγραφο χέρι του αγιογράφου Προβατόπουλου
Μιν Ιούλιος εις έτους 6996(1488) ανηκαινίστι κα άνιστοριθυ ο θείος και πάνσεπτος ναός του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτιρος Γεργίου δια χιρός του αμαρτολού Γεωργίου Π(ρο)βατόπουλου και δια κόπου και μόχθου και έξοδος Σταματίνου του Καντολέο άμα συμβίου και τις τέκνις αυτού Γεόργη του Μακανάρι άμα συμβίου και τις τέκνις αυτού Λέο Κοντολέο Χροναριάμα συμβήου και τις τέκνις αυτού Μιχάλη Κοντολέο και το τέκνο αυτού Γεώργη Κοντολέο άμα συμβίου του Μιχάλι Κοντολέο άμα συμβίου και τις τέκνις Ιωάννου και Κόστα Κοντολεο άμα συμβίου και τις τέκνις αυτού Μάρθα Θεοτοκοπουλύνα.
και ο Άγιος Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: