Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η "ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ" ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

"Η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση από πλευράς αρμοδιότητάς της για την συμμετοχή του οικισμού Κισάμου στην πρόσκληση με θέμα: «ανοικτά κέντρα εμπορίου», σύμφωνα με τον συνημμένο φάκελο μελέτης και με τον όρο να κατατεθεί η μελέτη προς έγκριση."
Αυτή είναι η απάντηση της ΕΦΑ Χανίων στο αίτημα για τα "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου" που σκέφτεται να κάνει ο Νέος Εμπορικός σύλλογος μαζί με τον Δήμο Κισάμου. Βέβαια θα μου πείτε που εμπλέκεται η αρχαιολογία στο κομμάτι αυτό.... έ τα καλώδια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ δεν μπορούν να κρέμονται στις κεφαλές μας σε ένα καθωσπρέπει κέντρο Εμπορίου και θα πρέπει να μπουν υπογείως ... βέβαια για να μπουν υπογείως χρειάζεται και ένα βάθος 60-90 cm...ρεύμα είναι αυτό. Όμως το τι συμβαίνει στους 90 πόντους μόνο οι αρχαίοι το ήξεραν, ειδικά στην Σκαλίδη αλλά και στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου που είναι ο πυρήνας των Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων. Βλέπω λοιπόν ένα νέο εργοτάξιο στην πόλη εκτός κι αν αλλάξουν την σκέψη τους για υπογειοποίηση!! 
Για να δούμε αν θα ξετελέψει το όνειρο αυτό του προέδρου.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: