Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

 145.000 Ε στοίχισαν κάποτε τα 1.800 μέτρα διαδρόμων που έφερναν τους επισκέπτες από το ένα άκρο του Λαφονησιού στο άλλο. Μελέτη που αν ενθυμούμαι καλά επειδή ήταν Natura την έκανε μεν ο Δήμος Ιναχωρίου τότε αλλά κύριος του έργου ήταν η Δασική υπηρεσία.
Σήμερα όλοι οι διάδρομοι βρίσκονται διαλυμένοι σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού και μόνο κάμποσες πινακίδες σε καθοδηγούν ώστε να περπατάς δίχως να καταστρέφεις, τις αμμοθίνες αλλά και τα άλλα προστατευόμενα είδη του νησιού. Αν και το θέμα δεν είναι καινούργιο και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τις πρώτες επίσημες καταγγελίες 2012, εντούτοις κανένας δεν προσπάθησε να κάνει κάτι ώστε να δικαιολογήσει τα χρήματα που εισπράττονται εκεί και είναι 100% ανταποδοτικά.
Είναι ένα θέμα που πονάει όλους όσους αγαπούν την περιοχή και καλό είναι να γίνει όσο το δυνατόν μια αποκατάσταση της περιοχής που καθημερινά υποβαθμίζεται .. 
Ήδη σε άλλο θέμα που δημοσιεύουμε θα δείτε ότι ναι μεν είναι πανέμορφη εντούτοις αρχίζει και χάνει θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.
Περιμένω από τους υποψήφιους δημάρχους τι θέσεις τους επί αυτού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: