Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΒΑΣΙΣΟΥ ΠΑΝΩ ΜΟΥ

Εκείνη την ημέρα ο σερβιτόρος του έφερε ένα δίσκο που αντί για τις συνηθισμένες 6 φέτες ψωμί που συνόδευαν την μαρμελάδα του περιείχε 7. Το γεγονός θα είχε βουλιάξει στην λήθη αν δεν ήταν και το εισιτήριο του τραμ που είχε αριθμό 07070707. Ο κ. Περές κατάλαβε ότι όλα αυτά ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή σύμπτωση. Ήταν κάποιο είδος οιωνού. Παράξενος οιωνός όταν, με μια ελαφρά άσκηση μνήμης, θυμήθηκε ότι γεννήθηκε και ο ίδιος στις 7-7.
Για να διώξει αυτές τις παράξενες σκέψεις, άνοιξε την εφημερίδα στην τύχη, έπεσε στην σελίδα 7. Εκεί στο κέντρο της σελίδας, είδε τη φωτογραφία ενός αλόγου με το περίεργο όνομα, "Τυχεροπετάλιππος", που αγωνιζόταν με το νούμερο 7 στην 7η ιπποδρομία στις 7 του μηνός.
Ο κύριος Περές μέτρησε τα γράμματα του αλόγου, ήταν 16 και τα άθροισε 6+1=7. Σήκωσε το βλέμμα στον ουρανό ως σημάδι ευγνωμοσύνης. Την επομένη 7 του μηνός το πρωί, πήγε στην τράπεζα και σήκωσε όλες του τις καταθέσεις του. Επειδή, όμως του φάνηκαν ισχνές, έβαλε υποθήκη το σπίτι του και κατάφερε να πάρει ένα καλό δάνειο. Μετά πήρε ένα ταξί του οποίου η πινακίδα τελείωνε φυσικά σε 7 και έφτασε στον ιππόδρομο και στοιχημάτισε όλα του τα χρήματα στο νούμερο 7 στην 7η ιππιδρομία. Συμπτωματικά στοιχημάτισε τα λεφτά στο ταμείο 7. Μετά πήγε και κάθισε στις κερκίδες στην θέση με το νούμερο 7 στην 7η σειρά της 7ης κερκίδας ......και περίμενε. Όταν ξεκίνησε η 7η ιπποδρομία και οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι, αυτός παρέμεινε γαλήνιος. Το άλογο με το νούμερο 7 πήρε από την αρχή το προβάδισμα και πέρασε μπροστά από τις κερκίδες. Η κούρσα τελείωσε στις 7 ώρα και το άλογο με το νούμερο 7 της 7ης κούρσας όπως έδειχνε ο πίνακας ........είχε τερματίσει 7ο.
"Βασίσου πάνω μου" του Jorge Bucay*
*Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Μεξικό, τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Ισπανία... Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή, είδε τα περισσότερα βιβλία του να μεταφράζονται στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις λίστες των ευπώλητων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: