Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ..ΔΗΜΑΡΧΟ!!

Με αφορμή τις επικείμενες δημοτικές εκλογές η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους, να δηλώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας.
Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:
Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων 8 ετών οφείλεται κυρίως στις τεράστιες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κτλ) και φυσικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στον κύκλο της τουριστικής οικονομίας (ταξί, λεωφορεία κτλ).
Είναι φανερό, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων δημάρχων οι υποδομές, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι ίδιοι οι επισκέπτες μας, είναι πολύ πίσω και χρειάζονται άμεσα συντήρηση και αναβάθμιση.
Ζητάμε λοιπόν, να γνωρίζουμε από τους υποψήφιους δημάρχους τα παρακάτω:
1. Αναβάθμιση υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, δεντροφύτευση, πάρκα): τι προτίθενται να κάνουν, σε ποιες περιοχές και με τι πόρους. Επισημαίνουμε το γεγονός ότι όλες οι περιοχές σε όλους τους δήμους έχουν ανάγκη από βελτίωση των υποδομών τους εξωραϊσμό, αισθητική αναβάθμιση, παραδείγματος χάριν απομάκρυνση φωτεινών επιγραφών όπου πολύ απλά ο νόμος δεν τηρείται.
2. Φαινόμενο Airbnb: επαναλαμβάνουμε ότι είναι μια τάση της αγοράς, καλοδεχούμενη, και θα θέλαμε να γνωρίζουμε, στο βαθμό που επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές, πως μπορεί να μπει σε ένα σοβαρό και ελεγχόμενο πλαίσιο αυτή η δραστηριότητα, αφού μέχρι τώρα, πέραν από τα γνωστά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι γνωστό σε όλους ότι οι υποδομές υποφέρουν, ενώ υπάρχει πρόβλημα στέγασης, ασφάλειας σε πολυκατοικίες, γειτονιές κτλ.
3. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές την ανάγκη γα δημιουργία γηπέδου golf στο νομό Χανίων. Ποια είναι η άποψη των υποψήφιων δημάρχων; Θέλουν την δημιουργία γηπέδου golf ή όχι;
4. Συγκεκριμένες παραλίες με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, έχουν προβλήματα από την ανεξέλεγκτη ροή επισκεπτών, οι οποίοι παρκάρουν οπουδήποτε, τοποθετούν σκηνές για να περάσουν την μέρα τους κτλ. Θέλουμε να γνωρίζουμε πως σκέπτονται να βελτιώσουν και να αναπτύξουν αυτές τις παραλίες και τι θα κάνουν άμεσα για το ανεξέλεγκτο parking και την ελεύθερη, δηλαδή παράνομη κατασκήνωση.
5. Επειδή γίνετε πολύς λόγος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τις απόψεις τους για το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων (σε συνεργασία με την περιφέρεια) το οποίο βάση νόμου είναι έτσι και αλλιώς 9:00 – 21:00, έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να μένουν ανοιχτοί ή όσοι επιθυμούν διευρυμένο ωράριο να μπορούν και να το πράττουν.
6. Παράνομη στάθμευση: πρέπει οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μας ενημερώσουν πως θα ελέγξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους, επισκέπτες και μια θλιβερή εικόνα.
Ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν δρόμους και πεζοδρόμια για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους και πλύσιμο αυτών με ότι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για διερχόμενα αυτοκίνητα και πεζούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: