Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ;

Δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας, είναι γνωστό και είναι γνωστοί πόσοι και ποιοι ασχολούνται. Οι υπόλοιποι παρακολουθούν κρίνουν και περιμένουν τον ..Μεσσία.
Ας αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει  λοιπόν, ώστε όλοι μας να βγούμε κερδισμένοι μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, εκλέγοντας ανθρώπους που να μπορούν να προσφέρουν, να δώσουν λύσεις, να βάλουν μπρος τις μηχανές της ανάπτυξης, σε μια περιοχή που ενώ την διαφημίζουμε την αφήνουμε στα χέρια άλλων.  
Νέος εκλογικός νόμος, νέα ελπίδα λένε για την τοπική ανάπτυξη, βέβαια πάλι θα μας περάσει ξόφαλτσα, είμαι σίγουρος, οπότε πάλι θα κλαίμε την επομένη για τα χάλια μας. 
Ισχυρή πλειοψηφία δεν σημαίνει και ευημερία, το ξέρουμε, το έχουμε ζήσει, λύση για μένα ένα κοινό ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που να θέλουν να βοηθήσουν, να μπορούν, να έχουν όρεξη και φυσικά ιδέες... καλοί είναι οι ψηφοσυλλέκτες αλλά τους έχουμε φάει στα μούτρα χρόνια τώρα.... και το αποτέλεσμα γνωστό.
Ζητάω πολλά, το ξέρω, αλλά όπως και να το κάνουμε μια άποψη είναι που κάποτε θα πρέπει να την δοκιμάσουμε, να ξεφύγουμε απο όλα αυτά που δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα ως και τώρα, μιας και δεν είναι κρυφό.... μας λείπει πολύ ο ηγέτης. 
Βέβαια μεγαλύτερη νίκη για μας είναι όταν θα παραδεχτούμε το νόημα της γελοιογραφίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: