Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο πολιτιστικός σύλλογος Έλους για τον μη χαρακτηρισμό των σχολείων του χωριού ως δυσπρόσιτα. Η επιστολή που απευθύνεται προς την Περιφέρεια Κρήτης, Αντιπεριφέρεια Χανίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης άλλα και την
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων λέει: 

Μέχρι πρότινος, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Έλους του Δήμου Κισσάμου συγκαταλεγόταν στα δυσπρόσιτα Σχολεία και αποτελούσαν πόλο έλξης για τους εκπαιδευτικούς. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μοναδική σχολική μονάδα στην Δημοτική Ενότητα Ινναχωρίου να επανδρώνεται εγκαίρως από Νηπιαγωγούς και Δασκάλους και να μην παρεμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του. 
Με υπουργική απόφαση, το Σχολείο μας παύει να ανήκει στα δυσπρόσιτα. Μια απόφαση άκρως αυθαίρετη και απολύτως άδικη. Η ξαφνική αυτή αλλαγή μας λυπεί, πολύ δε περισσότερο γιατί διαφαίνεται ο κίνδυνος της μη έγκαιρης στελέχωσης του σχολείου από εκπαιδευτικούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές μας και τα μαθησιακά αποτελέσματα. 
Είναι διάχυτος ο φόβος της υποστελέχωσης του σχολείου από εκπαιδευτικό δυναμικό ή της καθυστερημένης τοποθέτησής του, αφού εκ προοιμίου το σχολείο μας θα απορρίπτεται από τις πρώτες επιλογές των αναπληρωτών Νηπιαγωγών και Δασκάλων, οι οποίοι θα προτιμούν και θα δηλώνουν περιοχές που προσφέρουν διπλασιασμό της προϋπηρεσίας τους. 
Επιπρόσθετα, είναι άξιο απορίας το γεγονός πως σχολεία όπως π.χ. της Καντάνου, χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα, αφού στον ίδιο Νομό, σε περιοχές με ίδιο υψόμετρο, με την ίδια χιλιομετρική απόσταση από τα Χανιά αναπτύσσονται εκπαιδευτικοί δυο ταχυτήτων, που θα υπηρετούν άλλοι σε χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα και άλλοι σε μη δυσπρόσιτα σχολεία του ίδιου τόπου. 
Μήπως, τελικά, θα πρέπει να εξετασθεί η αναφερόμενη αδικία; 
Θεωρούμε, λοιπόν, πως η αλλαγή ως προς το χαρακτηρισμό του σχολείου μας είναι πρωτοφανής και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του και γενικότερα στην τοπική κοινωνία της περιοχής. 
Γιαυτό παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση άρση της άδικης αυτής αποφάσεως και να επανενταχθούν τα σχολεία του Έλους ξανά στην κατηγορία των δυσπρόσιτων. 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Κ. Τζανακάκης
Ο Γ. Γραμματέας: Νικόλαος Ι. Κυριτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: