Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΟΛΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μια μελέτη, μια σοβαρή μελέτη δεν μπορεί να χαθεί. Όποια δυσκολία και να έχει μπορεί εύκολα να διορθωθεί αρκεί η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς να το θέλουν.
Αφορμή στάθηκε αυτό που έγραψα χθες, σχετικά με την μελέτη Παράκαμψης της πόλης της Κισάμου να δεχτώ κάμποσα τηλεφωνήματα από ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά περισσότερα και να επιμένουν στο αυτονόητο. "Άμα την θέλουν θα την βρουν την μελέτη."
Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε που και γιατί κολλάει, μιας και είναι το μεγαλύτερο έργο που χρειάζεται η πόλη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και το πάτημα ΜΑΣ, αν θέλουμε να έχουμε ένα καλό αυτοκινητόδρομο από Πλάτανο ως και Χανιά, περνώντας φυσικά και από την Δυτική πύλη εισόδου της Κρήτης το λιμάνι μας, είναι η παράκαμψη.
 Ψάχνοντας λοιπόν στα αρχεία μου βρήκα ακόμα μια δήλωση... ξέρετε αυτά που λέμε και δεν χάνονται...
Το 2016 σε συνέντευξη η νυν δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Σταθάκης είχαν πει στα Χανιώτικα Νέα, αν δεν κάνω λάθος  
«Διαχρονική θέση του Δήμου Κισάμου είναι ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας ξεκινά από τον Πλάτανο, μέχρι το ανατολικό άκρο της Κρήτης. Το λιμάνι της Κισάμου είναι η σύνδεση της Ιονίας οδού του Διευρωπαϊκού δικτύου. Από το 2009 έχει ξεκινήσει η μελέτη για την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης της πόλης της Κισάμου. Είναι έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το έργο αυτό έχει μείνει στάσιμο. Η μελέτη βρίσκεται στην πρώτη φάση, δηλαδή στην οριστικοποίηση της διαδρομής. Μέσα στο 2017 θα γίνουν νέες επαφές και θα ασκηθούν πιέσεις για να δούμε πού φτάνει αυτή η φάση, σε συνάρτηση με τον στρατηγικό σχεδιασμό για τον ΒΟΑΚ που, όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσει και αυτός εντός του 2017, να υλοποιείται σε επίπεδο Κρήτης. Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτά τα έργα πρέπει να είναι και εκείνο της παράκαμψης Κισάμου, το οποίο δεν πρέπει να μείνει στη διαδικασία που το τοποθετούν λίγο έξω από την πόλη της Κισάμου, αλλά πρέπει να πάει στην πίσω μεριά και να γίνει απευθείας σύνδεση του λιμανιού». 
Αυτήν την θέση, που την θεωρώ πολύ σοβαρή και είναι δήλωση ότι χρειαζόμαστε την παράκαμψη της πόλης είναι καιρός να την βάλουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι ατομικά αλλά συλλογικά, όπως αρμόζει στην πόλη της Κισάμου που είναι συνδετήριος κρίκος τουριστικών προορισμών.
Φυσικά είναι ένα έργο πολύ δύσκολο αλλά αναγκαίο αλλά αυτά τα έργα μένουν για να θυμόμαστε, πολιτεία, φορείς και δημάρχους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: