Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΠΟΔΑΚΗ

Ένα μεγάλο, αμέτρητο πλήθος φίλων, συμπατριωτών, συνεργατών και απλών  ανθρώπων συνοδεύσαμε χθες στην τελευταία του κατοικία τον αξέχαστο αδελφικό φίλο, συμπατριώτη και υπερήφανο Κρητικό Αντώνη Τριποδάκη, στην Ελευσίνα. Στον τόπο που αυτοδημιούργητος, εργαζόμενος από μικρός κατόρθωσε να στήσει μια ζηλευτή επιχείρηση, να δημιουργήσει μια θαυμάσια οικογένεια, με την αγαπημένη του σύντροφό  Κατερίνα και να τιμήσει το κρητικό όνομα με την αρχοντιά του, την γενναιοδωρία του και το περίσσευμα της ψυχής και τής προσφοράς του και πέραν από τα όρια της πόλης του. Ακούστηκαν πολλοί λόγοι: Από την Εκκλησία για την πίστη, ευσέβεια και τις χριστιανικές αρετές του ίδιου και της οικογένειάς του. Από τούς κρητικούς φίλους των παιδικών χρόνων που ξεσήκωναν τότε με όλο τους το νεανικό ενθουσιασμό όλη την Ελευσίνα με τα χορευτικά και τα κρητικά τραγούδια. Από τούς Συλλόγους που ευγνωμονούσαν για τις ατέλειωτες προσφορές του. Από τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Κισαμιτών Αττικής, Λευτέρη Λουπασάκη πού θρηνούσε την απώλεια ενός πιστού και πολύτιμου στυλοβάτη του Συλλόγου. Πράγματι, ο Αντώνης πάντα έλεγε ότι ο Σύλλογος αυτός πρέπει να μείνει ζωντανός, για να  εκπροσωπείται η Κίσαμος στην Πρωτεύουσα. Και το μετουσίωνε σε πράξη με την αδιάλειπτη προσωπική και οικογενειακή παρουσία και προσφορά του σε εκδηλώσεις, εκδρομές, εξορμήσεις τού Συλλόγου.
 Για την πατρική και γενναιόδωρη στάση του προς το προσωπικό ομίλησε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση Οινοποιίας, πού όρθωσε ο Αντώνης Τριποδάκης σε πανελλήνια εμβέλεια με την εργατικότητα και επιχειρηματικότητα του. Και ο Επίτιμος Αρεοπαγίτης Δημήτρης Κυριτσάκης τέλος, εκτός από τις αρετές τού Αντώνη, έπλεξε το εγκώμιο και σκιαγράφησε την προσωπικότητα τής ακούραστης Κατερίνας ενθουσιώδους συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, Καλύμνιας την καταγωγή πού αγάπησε όμως το ίδιο την Κρήτη. Συμπαραστάθηκε δε με αυτοθυσία στην δοκιμασία τής αρρώστιας τού αγαπημένου της όλο το διάστημα στο νοσοκομείο και στο σπίτι.
Με την απώλεια τού Αντώνη Τριποδάκη, χάνεται ένα πρότυπο
οικογενειάρχη, αυτοδημιούργητου κρητικού πού ενσάρκωνε όλες τις
αρετές της Μεγαλονήσου: Φιλοξενία, Κοινωνική προσφορά, Γενναιότητα ψυχής, χάρες πού ακτινοβολούσαν Κρήτη σε όλη την έκταση του Λεκανοπεδίου. Είναι βέβαιο, ότι η εξαίρετη οικογένειά του, σύντροφος, τρία παιδιά και έξι εγγόνια, γαλουχημένη από το παράδειγμα του απαράμιλλου ήθους και ύφους του, θα ακολουθήσει στα ίχνη του πατριάρχη Αντώνη Τριποδάκη και θα τιμήσει τις πολύτιμες παρακαταθήκες και σταθερές αξίες και αρχές του.
Καλό ταξίδι αξέχαστε Αντώνη.
Κυριάκος Ροδουσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: