Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ...

Στο τελευταίο συμβούλιο ήταν θέμα προς συζήτηση "Κατηγοριοποίηση και αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων". Δεν θα γράψω πολλά για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις αλλά είναι η ντροπή μας.... χρόνια τώρα δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ούτε τα στοιχειώδη...
Είμαστε ο δήμος, ο μοναδικός δήμος στην Κρήτη (Άντε και τα Σφακιά) με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα χώρο για μπάσκετ (εδώ ο δήμος Σφακίων έχει 4).
Τέλος πάντων ο δήμος στο τελευταίο του συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση και αφού έκανε και διαλογική συζήτηση !!!!!! αποφάσισε να κατηγοριοποιήσει τα γήπεδα και να τα στείλει για αδειοδότηση
1. Το γήπεδο Κισάμου πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία Α2 (Υπαίθριες εγκαταστήσεις χωρίς ή μέχρι 500 θεατές σε οικισμούς πάνω από 200 κατοίκους όπου διεξάγονται και αγώνες)
2. Το Θεοχαράκειο, στην κατηγορία Α2 (Υπαίθριες εγκαταστήσεις χωρίς ή μέχρι 500 θεατές σε οικισμούς πάνω από 200 κατοίκους όπου μπορούν να διεξάγονται και αγώνες.)
3. Το γήπεδο 5Χ5 του Πλατάνου - και το γήπεδο του Πλατάνου, εφόσον διαμορφωθεί- στην κατηγορία Α2 (Υπαίθριες εγκαταστήσεις χωρίς ή μέχρι 500 θεατές σε οικισμούς πάνω από 200 κατοίκους όπου μπορούν να διεξάγονται και αγώνες.)
Με απλά λόγια η ΓΓ Αθλητισμού πρέπει να ξέρει ποιες αθλητικές εγκαταστάσεις πληρούν τους όρους λειτουργίας, και να δει αν έχουν άδεια... Την άδεια την δίνει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, μετά από έλεγχο στις εγκαταστάσεις και διαπιστώνει εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία, μπορεί να βεβαιωθεί και  από ιδιώτη μηχανικό.
Τώρα υπολογίζω ότι στην γειτονιά μας δεν υπάρχει αθλητικός χώρος που να πληρεί 100% τις προϋποθέσεις ακόμα και με μέσον δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς.
Δημοτικό στάδιο κουτσά στραβά θα πάρει άδεια, όπως και το Θεοχαράκειο, τώρα για το 5Χ5 του Πλατάνου δεν ξέρω αν είναι έτοιμο και ερχόμαστε στο γήπεδο Πλατάνου που "με το εφόσον διαμορφωθεί" μας καλύπτει απόλυτα για την πλήρη αδιαφορία μας.  
Κρίμα... γιατί όπως καλώς αναφέρουν και άλλοι συμπολίτες μας, ούτε στις πλατείες δεν μπορείς πλέον να παίξεις ..και αντί να κοιτάζουμε την νεολαία και τις υποδομές μας σκορπούμε χρήμα και διαμορφώνουμε χώρους για τα μάτια του κόσμου. 
Πάντως από ανέκαθεν όλες οι δημοτικές αρχές πήγαν κόντρα στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου, από ανέκαθεν και δεν είναι ανάγκη να το επεκτείνουμε περισσότερο.. όλοι θυμούνται.
Υ.Σ Έκλεισε για ένα μήνα το Δημοτικό στάδιο  και οι προπονήσεις γίνονται στο δρόμο, σε στενάκια δίχως αυτοκίνητα και φυσικά όλα τα παιχνίδια μακρυά από τον Δήμο....σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: