Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

....για το αγωνιστικό έτος 2018-19.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2018-19
• Τμήμα Στίβου: Τα αθλήματα του στίβου θέτουν τις βάσεις για μια υγιή
ενασχόληση με τον αθλητισμό και καλλιεργούν τις πνευματικές, σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές δεξιότητες των ατόμων, βοηθώντας στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια νέα και ακόμη πιο ελπιδοφόρα εποχή για τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου, καθώς αναμένεται η παράδοση του έργου «Τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου» κι έτσι αναβαθμίζονται σημαντικά οι υποδομές στίβου. Με χαρά ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας προπονητικής ομάδας: Τεχνικός Σύμβουλος, ο οποίος θα καθορίζει το προπονητικό πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας και κάθε αθλητή, αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ασλανίδης, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό. Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Στίβου μέχρι και το 2017. Προπονητής Στίβου  και είναι ειδικός εκπαιδευτής προπονητών του ΣΕΓΑΣ.
 Προπονητής Στίβου αναλαμβάνει ο Λάμπρος Φραντζεσκάκης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό και ενεργός αθλητής με πολλαπλές διακρίσεις σε Πανελλήνια
Πρωταθλήματα Εφήβων, Νέων και Ανδρών στα 400 μέτρα και στην σκυταλοδρομία. Βοηθός Προπονητή, αναλαμβάνει ο Γιώργος Μαρκετάκης, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η έναρξη αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση του έργου «Τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κισάμου».
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Λάμπρος Φραντζεσκάκης  - 694 90 88 034, Γιώργος Μαρκετάκης - 697 55 56 221
• Τμήμα Σκάκι: Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αναπτύσσει τις γνωστικές, πνευματικές, στρατηγικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές δεξιότητες του ατόμου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική αγωνιστική χρονιά, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Προπονητής αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πανταβός, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο χώρο του σκακιού, αφού είναι κάτοχος του Διεθνούς  Μαιτρ και μία νόρμα Γκραν Μαιτρ, έχει αγωνιστεί  με την Εθνική Ομάδα Ελλάδας και με την Εθνική ομάδα εφήβων σε 4 Βαλκανιάδες, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο το 1982, έχει υπάρξει Πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων, έχει συμμετάσχει σε  6 Κλειστά Πρωταθλήματα Ανδρών και στα Πανευρωπαϊκά Εφήβων, ήταν νικητής στα διεθνή τουρνουά «Παπαναστάσιο» και «Εθνικής Αντίστασης», ενώ κατέχει το ρεκόρ «μπλάιντ» (σκάκι χωρίς να βλέπει την σκακιέρα) παίζοντας ταυτόχρονα με 13 αντιπάλους. Παράλληλα, από το 2012  μέχρι και σήμερα ασχολείται με την προπόνηση αθλητών.
Βοηθός Προπονητή, αναλαμβάνει ο Μανόλης Τριποδάκης, απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος ξεκίνησε την ενασχόληση με το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών, ενώ ήδη κατά τα φοιτητικά χρόνια ασχολήθηκε με την διδασκαλία σκακιού. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 11/09 και  διεξάγονται στη βίλα Ξαγοράρη (ισόγειο). 
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Παναγιώτης Πανταβός – 6980814650, Μανόλης Τριποδάκης – 697 3465493
















• Τμήμα Μπάσκετ: Το άθλημα καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και τις κινητικές, συναισθηματικές και πνευματικές δεξιότητες των ατόμων. Προπονήτρια αναλαμβάνει η Μαρία Χριστοφοράκη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση, η οποία ήταν αθλήτρια στο γυναικείο τμήμα του Α.Ο. Κύδωνα και του Αρίωνα Αθηνών ως φοιτήτρια, ενώ έχει διατελέσει και προπονήτρια του τμήματος Νεανίδων και Ακαδημιών του Α.Ο. Κύδωνα. Η αγάπη για τον τόπο της την οδήγησε να αναλάβει την προπόνηση του πρώτου τμήματος μπάσκετ του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου. Βοηθός αναλαμβάνει η Πέπη Λουκάκη, απόφοιτη  ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η έναρξη των προπονήσεων στο τμήμα ξεκίνησε στις 05/09 στο Θεοχαράκειο.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Μαρία Χριστοφοράκη - 697 4481132, Πέπη Λουκάκη - 693 7705739
• Τμήμα αθλοπαιδιών - Kids yoga & Aerial kids yoga – Yoga για ενηλίκους - Aerial Yoga: Το τμήμα Αθλοπαιδιών εισάγει ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 3,5 - 6 ετών, προσφέροντας ένα ασφαλές μέρος για να παίξουν με τους συνομηλίκους τους. Έτσι, αναπτύσσονται βασικές κινητικές δεξιότητες, όπως ο συγχρονισμός και η ισορροπία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται  η ελαστικότητα, η αντοχή και η δύναμη των παιδιών με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται «Μέτρο, Ποικιλία| Κίνηση, Ευεξία» αποτελεί  το κλειδί της καλής υγείας και ευεξίας των παιδιών, με σκοπό να αναδειχθεί η αξία της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας με ένα σύγχρονο τρόπο. Η παιδική ηλικία είναι ίσως η πιο κρίσιμη περίοδος για την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, της ομαδικής εργασίας, της αυτοεικόνας και του αυτοέλεγχου, με αποτέλεσμα την κοινωνικοποίηση των παιδιών. Η φυσική άσκηση αποτελεί το μέσο για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στο τμήμα Αθλοπαιδιών η άσκηση γίνεται μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά  και έχοντας αυτή την εισαγωγή βρίσκονται στο δρόμο για να γίνουν ενεργοί κινητικά σε όλη τη ζωή τους. Έναρξη Μαθημάτων στις 01/10. Στο τμήμα Kids yoga & Aerial kids yoga τα παιδιά με οδηγό το δημιουργικό παιχνίδι εξελίσσονται ψυχοσωματικά, κοινωνικοποιούνται,  καλλιεργούν τη συνεργασία. Η yoga για παιδιά είναι παιχνίδι και εκγύμναση, αλλά και μάθημα ζωής: από τα βασικά όπως σωστή αναπνοή και ευλυγισία, ως και την διαχείριση  θυμού και άγχους. Έναρξη Μαθημάτων στις 01/10. Το τμήμα Yoga για ενηλίκους περιλαμβάνει τα προγράμματα Power Vinyasa Yoga και Flow yoga, τα οποία είναι δυναμικά μαθήματα, ακολουθούν τον ρυθμό της αναπνοής και βοηθούν το σώμα να αλλάξει, προσφέροντας ενδυνάμωση, αντοχή και ευλυγισία. Το τμήμα Aerial Yoga απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τρόπο εκγύμνασης που απαιτεί τη χρήση ειδικών πανιών με τη βοήθεια των οποίων γίνονται οι ασκήσεις. Απελευθερώνει το σώμα καθώς δεν υπάρχει το αίσθημα της βαρύτητας, γυμνάζει πολύ καλά όλο το σώμα ενώ η αίσθηση που αφήνει η αιώρηση βοηθά στην χαλάρωση από την ένταση και το άγχος και την τόνωση του  μυϊκού συστήματος. Έναρξη Μαθημάτων για τα τμήματα ενηλίκων στις 15/10. Υπεύθυνη των Προγραμμάτων  αναλαμβάνει η Κέλλυ Νικολακάκη, απόφοιτη Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Yoga. Τα προγράμματα θα γίνονται στο κτήριο του παιδικού σταθμού (1ος όροφος), στον Πύργο. 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Νικολακάκη Κέλλυ - 694 3768981
Καλή αθλητική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: