Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΑΣ

 Δεν ξέρω πόσες τοπικές κοινότητες έχουν ασχοληθεί με το θέμα αλλά είναι στις αρμοδιότητες τους να περιποιούνται τα όρια των πρώην κοινοτήτων τους και φυσικά να κρατούν "ψηλά" και "καθαρό" τ' όνομα του χωριού τους!! Φυσικά ούτε λόγος, στην γειτονιά μας περιμένουμε τον Δήμαρχο ή την περιφέρεια για να καθαρίσουμε μια πληροφοριακή ταμπέλα ή να ζητήσουμε αποκατάσταση της.
Τις περισσότερες φορές στα ορεινά γίνονται στόχος και σε άλλες περιπτώσεις εξαφανίζονται μέσα στην πυκνή βλάστηση. 
Κάθε 4 χρόνια νομίζω ότι οι δήμοι μπορούν να απαιτήσουν και να ζητήσουν την αντικατάσταση των κατεστραμμένων αλλά και σε πολλές περιπτώσεις την διόρθωση των μιας και υπάρχουν πολλά γραμματικά λάθη. Για τον περίφημο ΒΟΑΚ δεν θα κάνω νύξη μιας και είναι αρμοδιότητα άλλου αλλά και εκεί τα χάλια είναι απερίγραπτα μάλιστα απορώ πως κάποιοι θέλουν να έχουμε τουρισμό όταν το 80% των κατατοπιστικών πινακίδων είναι καλά κρυμμένες μέσα σε δάσος.

Από την άλλη αυτές οι χιλιομπαλωταρισμένες αποτελούν πολλές φορές φωτογραφικό "θέμα" για τους επισκέπτες μας και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο σε καρτ ποστάλ και βίντεο...χιουμοριστικά.
Μερικές φώτο δανείστηκα από τον Μανώλη Τερεζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: