Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τις επί τρία χρόνια απώλειες του εισοδήματος τους λόγω των ολιγωριών και αστοχιών που διαπιστώνονται κατά την εφαρμογή της συλλογικής δολωματικής δακοκτονίας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ζητά με ερώτηση του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου.
Η ερώτηση αυτή που απευθύνεται στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη και Εσωτερικών κ. Χαρίτση έχει ως εξης:
ΘΕΜΑ: «Αποζημίωση παραγωγών για τις αστοχίες του προγράμματος δακοκτονίας επί τρία (3) χρόνια τώρα».
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 3η συνεχή χρονιά δεν προχώρησε στην έγκαιρη εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.
Οι ολιγωρίες:
α)Στη μεταφορά των πιστώσεων και την έγκαιρη προμήθεια των φυτοπροστατευτικών.
β)Στις διαδικασίες πρόσληψης και τοποθέτησης γεωπόνων, έχουν οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα το πρόγραμμα συλλογικές δακοκτονίες σε πολλές περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και η Κρήτη.
Συνέπεια των αστοχιών της συλλογικής δακοκτονίας είναι η κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της συλλογικής δακοκτονίας. Επιπλέον, λόγω του ότι πολλοί παραγωγοί προβαίνουν σε εκτέλεση δικών τους προγραμμάτων δακοκτονίας με υψηλό κόστος και αμφίβολη αποτελεσματικότητα και Επειδή η απώλεια εισοδήματος αφορά μια τριετία.
Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:
-Θα ζητήσετε από τις Περιφέρειες να προχωρήσουν σε καταγραφή της μείωσης του εισοδήματος των παραγωγών λόγω αναποτελεσματικότητας του προγράμματος;
-Προτίθεστε να αναζητήσετε τρόπο αποζημίωσης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών;
-Τι συγκεκριμένο θα πράξετε για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος δακοκτονίας τη νέα καλλιεργητική περίοδο;
Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλης Κεγκέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: