Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....

Τελικά είμαστε για κλάματα. Θυμάστε τις προηγούμενες μέρες που κουβέντιασαν για την παράκαμψη της πόλης ο Δήμαρχος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συντονιστής έργων στην Κρήτη κ. Πολάκης;
Χαρήκαμε μόνο από το άκουσμα ...περί παρακάμψεως!! (Όχι όλοι αλλά πολλοί)
Όμως όπως έμαθα σήμερα, δεν υπάρχει μελέτη... ή μάλλον υπήρχε μελέτη, η οποία όμως δεν πέρασε για διάφορους λόγους ....και στο εν το μεταξύ από εκεί που θα περνούσε η παράκαμψη κάποιοι έκτισαν σπίτια!!!
Πάντως κοιτάζοντας τα αρχεία μου βρήκα ότι το 2012 ήταν προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής Μυλωνάκη με τον τότε αντιδήμαρχο κ. Κουμάκη να είναι πολύ αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της Μελέτης. Φυσικά ήταν και μέσα στα πλάνα της προ προηγούμενης δημοτικής αρχής κα Φρόσω Σκουλάκη η οποία είχε ζητήσει η παράκαμψη να έχει δύο ρεύματα, με διπλή λωρίδα ανά κατεύθυνση (τετράιχνη διατομή), με διαχωριστικό στη μέση. Αυτό βέβαια δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη με την δικαιολογία ότι "Δεν δικαιολογείται από τον ετήσιο φόρτο κίνησης οχημάτων". (άλλο ένα κόλπο για να μείνουμε απ έξω από τα κέντρα των Χανίων). 
Μετά ήρθε η δημοτική αρχή του κ. Μυλωνάκη η οποία απαίτησε την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. του έργου της παράκαμψης Κισάμου (μήκους 5,6 χλμ. και προϋπολογισμού 53,5 εκατ. ευρώ), που θα ένωνε τον σημερινό δρόμο με το Λιμάνι Κισάμου και τον Πλάτανο, ενώ θα έχει και ανισόπεδο κόμβο πριν την είσοδο της πόλης για τη σύνδεση και με τον κάθετο άξονα Καλουδιανά – Χρυσοσκαλίτισσα». Μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία τότε, το 2013, ότι αν οι διαδικασίες των εγκρίσεων ολοκληρωνόταν το φθινόπωρο, θα είχαμε την οριστική μελέτη, κάτι που θα σήμαινε ότι το έργο θα ήταν ώριμο για να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.
Τελικά τι έγινε; 
Που χάλασε πάλι η δουλειά; 
Και μάλιστα όταν ρώτησα το κ. Πολάκη επί αυτού, μου απάντησε ότι ήταν βαθιά στο συρτάρι πολλά χρόνια και ελλιπής ....η μελέτη.
Αυτό το χάλι λοιπόν το καλοκαιρινό που ευχαριστεί κάποιους που δεν καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξή της πόλης θέλει παράκαμψη, για τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα κάθε λογής γεωργικά μηχανήματα, αλλά και για αυτοκίνητα που δεν θέλουν να σταματήσουν για τον άλφα ή βήτα λόγο... θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Πάρα πολλά χρόνια. 

Υ.Σ 1. Εγώ επειδή καταλαβαίνω αυτούς που δεν θέλουν την παράκαμψη τους λέω να κοιτάξουν την εικόνα.... μόνο έτσι δεν θα αλλάξουν οι πιάτσες.... αν πάμε δια θαλάσσης.
2. Είναι καιρός να μας πούνε και οι δημοτικές αρχές, πλησιάζουν μάλιστα και εκλογές γιατί δεν έχουμε παράκαμψη την ίδια ώρα που στην γειτονιά μας Κολένι- Δραπανιάς- Καλουδιανά- Έλος και Τοπόλια την έχουν, τι έγινε με αυτούς διέλυσαν;  



Δεν υπάρχουν σχόλια: