Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Πριν πολλά χρόνια τότε που πήγαιναν- δεν πήγαιναν 300 άτομα ημερησίως, υπήρξαν στιγμές που με μηχάνημα (πως έφτασαν στην Νατούρα μας;) έθαβαν τα λιγοστά σκουπίδια εκεί κοντά στην άμμο. 
 Μετά ήρθε η ανάπτυξη και ο κόσμος, αλλά πάλι μια από τα ίδια, δεν είχαμε προβλέψει τα απαραίτητα και οι καλοί φιλοξενούμενοι μας όσο και οι ντόπιοι είχαν την λύση έτοιμη.... "σε μια γωνιά θα τα βάλουμε που να τα κουβαλούμε τόσο δρόμο ως απάνω".
Σήμερα που συνωστίζονται περισσότεροι και απο την Σμύρνη καθημερινά, υπάρχει ομάδα που τα μαζεύει (όσα μαζεύει) το πρόβλημα όμως παραμένει μιας και είναι τόσα πολλά τα απορρίμματα που η μεταφορά τους τώρα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.
Φυσικά σε μια περιοχή που την τρυγούμε καταλλήλως και αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια θα έπρεπε να είχε προβλεφτεί η αποκομιδή των οικιακών απορριμάτων, ακόμα και αν υπήρχαν ... καταγγελίες. 
Πλάνο Β (ΜΠΕ) δεν έχουμε σε τίποτα και στην πρώτη ευκαιρία σταματούμε ναι σηκώνουμε τα χέρια. Ξέρω ότι δεν είναι λύση να κλείσει ο Μπάλος τώρα μιας και ακούγονται πολλά, όμως κάτι πρέπει να γίνει πριν τον παραδώσουμε (σιγά μην παραδώσουμε κάτι ) στις επόμενες γενιές. Κάποιοι ενδιαφέρονται για την σωτηρία του και οι φωνές καθημερινά είναι και περισσότερες και δυνατότερες, το θέμα όμως είναι να βρεθεί η χρυσή τομή.... μια τομή που θα μας κάνει να είμαστε περήφανοι, ότι έχουμε, διατηρούμε και προσφέρουμε σε όλους κάτι το μοναδικό. Ένα μοναδικό τοπίο που μας χρειάζεται για το επαναφέρουμε σε μια καλή κατάσταση, μια κατάσταση που σήμερα είναι πολύ κακή. 
Για να δούμε .....

Υ.Σ Αν βάλουμε κάτω και υπολογίσουμε πόσα λεφτά έχουν εισπραχθεί από εκεί τα τελευταία 15 χρόνια θα βγάλουμε σπυράκια....σπυράκια για το έχουμε κάνει εκεί ως ανταποδοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: