Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Λυγερός Κώστας πλανόδιος φωτογράφος εγκαταστάθηκε στο Καστέλλι την δεκαετία του 1930. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χάθηκαν τα ίχνη του. 
Ιωσήφ Καγιαλές πλανόδιος φωτογράφος μάλλον Εβραίος, έμενε στα Χανιά και επισκεπτόταν την Κίσαμο για φωτογραφίσεις. Τα ίχνη του χάθηκαν γύρω στο 1950.
Φώτο Ανυφαντάκης πατέρας και υιός από τις αρχές του 1950 με σφραγίδα, ίσως ο πατέρας του Γιώργη Ανυφαντάκη να τραβούσε και πριν φωτογραφίες αλλά χωρίς σφραγίδα.
Φώτο Γραμβούσα Νίκος Μαργαριτάκης τέλος δεκαετία του 70'

Δεν υπάρχουν σχόλια: