Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΑ,.....


......αλλά εδώ έχουμε την ιδιαιτερότητα να τα διοικούν οι τρόφιμοι τους», λέει ένας ελεύθερος (μη καθοδηγούμενος, όπως στα κανάλια) σχολιαστής. Αποδεικνύεται λοιπόν διαχρονική και εξαιρετικά επίκαιρη η κλασσική πλέον ρήση του πρεσβύτερου Καραμανλή, ότι «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».
Πάρτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η ΝΔ με αμέτρητα Ζάππειο 1,2,3 …20 και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να βάζουν κόκκινες γραμμές, υποσχόταν προεκλογικά ότι δεν θα μειωθούν άλλο μισθοί και συντάξεις, δεν θα θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα κλπ. Μετεκλογικά τα ξέχασαν όλα, έκαναν ακριβώς το αντίθετο και εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.
Αλλά και από την άλλη πλευρά δεν πάνε πίσω. Δημόσια πρόταση για παραίτηση όλων των βουλευτών των «Ελεύθερων Ελλήνων» και του ΣΥΡΙΖΑ για να προκληθούν εκλογές απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, για να λάβει την απάντηση από την Κουμουνδούρου, ότι εκλογές θα γίνονταν «μόνο για την αντικατάσταση των παραιτηθέντων βουλευτών και όχι γενικές». Ο μόνος που ενθουσιάστηκε με την πρόταση ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος, που ονειρεύεται τη Χρυσή Αυγή με διπλάσια ποσοστά.
Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, θα λέγαμε ότι όλο και περισσότερο τα κόμματα μοιάζουν με παιδική χαρά. Ψεύδος και παραπλάνηση οι μεν, ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής οι δε, με το φάσμα της χρεοκοπίας να πλανιέται πάνω από τη χώρα.
Ούτως ή άλλως κινδυνεύουμε από τον κακό εαυτό μας και δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο στην τρέλα.
Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή θα ήταν η χώρα να πάει πάλι σε εκλογές. Τα πάντα θα τινάζονταν στον αέρα, η δόση του δανείου θα πάγωνε και ο κόσμος πραγματικά, όπως είπε ο Στουρνάρας, «θα πεινούσε», ενώ θα κατέρρεε κυριολεκτικά η οικονομία. Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Μουντάκης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: