Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ;

Ξεσηκωμός επικρατεί και πάλι στην περιοχή της Ανώπολης με τους κατοίκους της να ενεργοποιούνται με στόχο το κλείσιμο του λατομείου, εξαιτίας του οποίου, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, εδώ και 40 χρόνια βιώνουν τις συνέπειες της παράνομης λειτουργίας του, με την συνεχή ανοχή των υπηρεσιών. Αυτά στο Ηράκλειο.....αν σας αρέσει σε λίγο θα το έχουμε και στην γειτονιά μας.....τέτοια τοπία.

12 σχόλια:

Χρυσή Αυγή είπε...

Δηλαδή λατομεία δεν πρέπει να υπάρχουν; Θα παράγουμε δια της πρωκτικής εκενώσεως;

Γιάννης Ζουρίδης είπε...

αν κατάλαβες αγαπητέ ανώνυμε.. Ο Γιάννης αναφέρεται στην απόφαση του υφυπουργού οικονομικών της κυβέρνησης της ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την θέση ΟΛΩΝ των φορέων του νομού για την αναγκαιότητα ή μη δημιουργίας λατομείου γύψου στην περιοχή ΣΤΟΜΙΟ.

ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΡΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

γιαυτό τόσα χρόνια δεν υπογραφόταν και το ΣΧΟΑΠ του Δήμου Ιναχωρίου ...

απλά ακόμα δεν έχουμε δει την αντίδραση του Δήμου Κισσάμου

- μάλλον δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη - διότι για την εφορία και το ΙΚΑ δήλωσαν πως είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ....

Για την απόφαση που καταστρέφει οριστικά μια περιοχή , και την μετατρέπει σε βιομηχανικό πάρκο - μιλάμε για την περιοχή της Χρυσοσκαλίτισσας - Στόμιο-Λιβάδια και όχι μόνο τι πρέπει να περιμένουμε σαν αντίδραση εκ μέρους τους ?? είμαστε σε αναμονή

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Kαλύτερα θα είναι έτσι όπως το λες ανώνυμε από το να μας πιάνουν 2-3 τον κώλο....
Καλά γιατί ντρέπεστε σε ένα μπλοκ που δεν ντρέπεται; Βάλτε το ονοματάκι σας.....στο τέλος θα ξεχάσετε και πως σας λένε!!!

Γιάννης Ζουρίδης είπε...

Γιάννη ...σωστή η δεύτερη παρατήρηση σου και νομίζω ότι πρέπει να ξαναδείς το θέμα της επικοινωνίας των αναγνωστών μαζί σου - έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσωπική ευθύνη του τι γράφει κάποιος στο μπλοκ σου . Γιατί διαβάζω διάφορες απόψεις από διαφόρους ανωνύμους που δεν γνωρίζω αν θα υποστήριζαν τα λεγόμενα τους με το ονοματεπώνυμο τους - δεν έχει καταργηθεί ακόμη η δημοκρατία ώστε να φοβούνται να υπογράψουν ένα κείμενο με το ονοματεπώνυμο τους ...αυτά για την δεύτερη παράγραφο, για την πρώτη συγχώρεσε με αλλά δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις ..το πρώτο σχόλιο είναι εξ αντικειμένου υπέρ της απόφασης της κυβέρνησης για την δημιουργία λατομείου γύψου στο στόμιο - έτσι τουλάχιστον το κατάλαβα - η δική σου αναφορά σε αυτό δεν κατάλαβα τι εννοεί ....φιλικά

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Απαντώ Γιάννη στον ανώνυμο που είπε ότι "Θα παράγουμε δια της πρωκτικής εκενώσεως;" Να υπενθυμίσω ότι οι αιτήσεις για άδειες λατομείων στην περιοχή του Λαφονησιού είναι 13 και αφού δόθηκε ήδη η 1η άδεια... λόγω του νόμου περί Ελεύθερου ανταγωνισμού θα δοθούν και οι υπόλοιπες..οπότε Γιάννη ο πρώτος ανώνυμος θα βρίσκει μπόλικα νταμάρια για να χέζει (με το συμάθιο)!

Ανώνυμος είπε...

ο ανώνυμος πρέπει να είναι από την δημοτική μας αρχή γιατί γενικά αυτοί χέζονται μπροστά στα προβλήματα του δήμου μας και μετά μας χέζουν και εμάς όσο και να διαμαρτυρόμαστε.χέστες επειλέξαμε αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.στραβωμάρα λαδομένη είχα.

Γιάννης Ζουρίδης είπε...

το Θέμα φίλε Γιάννη είναι τι θα κάνει και επί αυτού του ζητήματος η Κίσσαμος και οι Άνθρωποι της .

Τι σκοπεύει να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της Κισσάμου ?

Σήμερα στα Χανιώτικα Νέα ο φίλος Γιώργος Γεωργακάκης έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις χαμένες ευκαιρίες της Κισάμου .


Χωρίς να κάνω υποδείξεις - πιστεύω πως αξίζει της προσοχής οχι μονο των Κισαμιτών

και μιας και διαβάζεσαι σε όλη την χώρα, αν συμφωνείς, μπορείς να το φορτώσεις ..

Χρυσή Αυγή είπε...

Πριν αρχίζετε τις επιθέσεις καλό θα είναι να καταλαβαίνετε τι γράφουμε... Το ερώτημα μου είναι γενικό και ξεκάθαρο και αφορά το ύφος της ανάρτησης που θυμίζει λίγο "οικολόγους πράσινους":Τα προιόντα των λατομείων που θα τα βρίσκουμε; Θα τα χέζουμε; Δεν αναφέρθηκα ούτε στην συγκεκριμένη περίπτωση της Χρυσοσκαλίτισσας ούτε στο εταιρικό μπακράουντ της υποθέσεως το οποίο δεν γνωρίζω. Μίλησα για την υπόθεση "λατομεία" γενικά, ως είδος.
-Όσον αφορά την επωνυμία, τα μπλογκ δίνουν επίτηδες αυτή την επιλογή. Αν θα έμπαινα σε κάποια συζήτηση επι προσωπικού θα συστηνόμουν. Ένα σχόλιο έκανα μόνο προπέτες μου...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

μπακράουντ!!! Ένας μόνο χρησιμοποιεί αυτήν την ορολογία οπότε....οκ συγχωρεμένος...

Γιάννης Ζουρίδης είπε...

Γιάννη προπέτης δεν είμαι ... αλλά μια απάντηση την οφείλω ..

μιας και ομιλεί εκ μέρους πολλών όπως διακρίνω - μπορεί να τοποθετηθεί ειδικότερα στο πρόβλημα - αφού πρώτα ενημερωθεί- ή δεν τον ενδιαφέρουν τέτοιας τάξης προβλήματα που θυμίζουν λίγο οικολόγους πράσινους .....

η αυθαιρεσία της κυβέρνησης που έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια για άλλη μια φορά την ομόφωνη απόφαση των θεσμών του Νομού Χανίων, αποφασίζοντας όχι σε όφελος των κατοίκων της Κισσάμου - - αλλά σε όφελος των διαπλεκόμενων εργολάβων μήπως τον απασχολεί?

ή περιμένει να μάθει το εταιρικό μπακράουντ των επενδυτών για να τοποθετηθεί επί του προβλήματος.. -



Γιαυτό σου λέω κόψε τα ανώνυμα σχόλια ώστε ο καθένας να βάζει την υπογραφή του και να έχει το θάρρος της γνώμης του.

ο διάλογος είναι μια δημοκρατική άσκηση που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε στην εποχή μας


Χρυσή Αυγή είπε...

Ζουριδάκη γράφω κάτι που δεν καταλαβαίνεις ή δυσκολεύεσαι γενικότερα με την Ελληνική; Ας το πω άλλη μια φορά. Το 1ο σχόλιο μου προσέγγιζε το θέμα καθαρά επιφανιακά με την λογική ότι τα λατομεία χρειάζονται διότι απλά χρειαζόμαστε τα προιόντα τους και να μην κάνουμε δόγμα την οικολογία διαφορετικά να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων. Ουδεμία σχέση το σχόλιο μου με την περίπτωση της Χρυσοσκαλίτισσας και με τα δεδομένα της. Να στο γράψω και στα Ιταλικά;
-Όσο για την επωνυμία τι σκάλωμα είναι αυτό που έχεις φάει; Εγώ θα κρίνω που θα μιλάω επώνυμα και που όχι. Εξ' άλλου δεν σου απεύθυνα τον λόγο, αλλά εσύ εμένα.

Χρυσή Αυγή είπε...

Γιάννη αφού κατάλαβες ποιος είμαι ξέρεις και τις απόψεις μου για επωνυμία στα σχόλια. Όταν όμως πρέπει και όχι όταν σχολιάζει κανείς κάτι ήσσονος σημασίας (δεν μιλάω για την περίπτωση της Χρυσοσκαλίτισσας αλλά για την γενικότερη λογική που έθεσα το αρχικό σχόλιο μου στην οποία και παραμένω).