Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

Γράφει ο Γεωργακάκης Δημήτριος*
Αιδώς Αργείοι, ντροπή σας Έλληνες
Αυτήν την χλευαστική φράση, καθώς λέει ο Όμηρος (Ιλιάδα Ε 787), εκραύγαζαν οι θεοί του Ολύμπου Ήρα και Ποσειδώνας, αλλά και ενδιάμεσα ο Αρχιστράτηγος Αγαμέμνονας, προς τους Έλληνες, βλέποντας τους, κυνηγημένους από τους Τρώες, να τρέχουν πανικόβλητοι για σωτηρία στην παραλία της Τροίας και κοντά στα καράβια τους, τότε που ο Αχιλλέας χολωμένος κατά του Αγαμέμνονα, δε συμμετείχε στις μάχες του Τρωικού πολέμου.
Κι αυτά τα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα Ομηρικά λόγια διάλεξα κι εγώ, για να εκφράσω με δημόσιο εξάψαλμο το μεγάλο αποτροπιασμό και την αηδιαστική χλεύη μου εναντίον εκείνων των σταυρωτήδων, που κάρφωσαν την Ελλάδα στο γκρεμνό και το Σταυρό του μαρτυρίου, όπως στην μυθολογία ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και η ΒΙΑ εκάρφωσαν στο βράχο του Καυκάσου τον Προμηθέα.
1) Αιδώς Αργείοι, ντροπή σας μεγάλη και αίσχος πολύ, τιποτένιοι (ανθ) Έλληνες, προφεσσόρες, ξενοσπουδαγμένοι, με τα υψηλόβαθμα ντοκτορά σας, αλλά με χαμηλόβαθμη εντιμότητα και ικανότητα, δημεγέρτες και λαοπλάνοι, πανούργοι και κακούργοι, που με τη "δημιουργική λογική" σας, παρουσιάζατε την Ελλάδα ως οικονομικώς ακμαία, ενώ ταυτόχρονα, διασπαθίζοντας λαό λεηλατώντας το δημόσιο χρήμα, την παραδώσατε δολίως και εσκεμμένως στους μεγαλοτοκογλύφους και τους οικονομικούς δολοφόνους της Οικουμένης!
(Καημένε Πλάτωνα, που σωστά και διαχρονικά δίδαξες πως "Πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται")
2) Αιδώς Αργείοι, ονείδος και άλγος της Ελλάδας, (ανθ) Έλληνες, γαστέρες κενές, θηρία κακά, αεί ψεύτες, ωμοφάγοι προβατόσχημοι λύκοι, περιστερόμορφα πτωματοφάγα όρνεα, με τα ποικιλόμορφα, διαβόητα και πάντοτε ατιμώρητα ακάνδαλα σας (Βατοπέδι, ζήμενς, ομόλογα, χρηματιστήριο κ.α.π) κατρακυλήσατε τη Χώρα να πέσει ανίσχυρη στην απύθμενη καταβόθρα του αβάσταχτου χρέους και στο δασώδες βασίλειο του αιώνιου σκατού... (Συγνώμη, ευγενικέ αναγνώστη αλλά αισχρές λέξεις δεν υπάρχουν παρά μόνο αισχρές πράξεις)
3) Αιδώς Αργείοι, καταισχύνη σας και κρίμα μεγάλο, (ανθ) Έλληνες, όσοι πάσης Αρχής και Εξουσίας μεγαλοσχήμονες, μάγοι, μηχανορράφοι, δόλιοι, αγύρτες, που, αποβλέποντας μόνο τα κέρδη, μα στη δικαιοσύνη τυφλοί, εσυγκαλύψατε τα Τερατώδη και Εθνοκτόνα αυτά σκάνδαλα, με νόμους αίσχους. ("Περί ευθύνης υπουργών") και με ανήθικους δικολαβισμούς, και βγάλατε τους μαυροκόρακες λευκές περιστέρες!
(Χρόνια πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες- Βουλή, Εξεταστικές Επιτροπές, Δικαστικά και Ηγουμενοσυμβούλια κ.λ.π- και την ευλόγησαν.... Για να έβγει αληθινός ο λόγος, ότι σιμά η μέρα όπου το κάλλος θα παραδοθεί στις μύγες της αγοράς) Ελύτης
4) Αιδώς Αργείοι, κηλίδα μαύρη και ανεξίτηλο της Ελλάδος στίγμα, (ανθ) Έλληνες κερδαλεόφρονες, καιροσκόποι αδίστακτοι, αναιδέστατοι μαυραγορίτες, που βγάλατε τα εκατομμύρια σας έξω ή τα κρατάτε μέσα εφτασφράγιστο μυστικό, με ψεύτικες δηλώσεις, αφ' ενός μεν για να μην πληρώνετε φόρους, αφ' ετέρου δε σε ενδεχόμενη χρεωκοπία της Χώρας, να περισώσετε τον αθέμιτο πλούτο σας!
Ξεχνάτε όμως τη διαχρονική ρήση του Θουκυδίδη στις Ιστορίες του (Β' 60) που διδάσκει και λέει : "Η πόλη που ακμάζει ως σύνολο ωφελεί περισσότερο τους ιδιώτες, παρά εάν, ενώ ο καθένας ευτυχεί, εκείνη ως σύνολον αποτυγχάνει".
Δε διαισθάνεστε άραγε, πωρωμένοι στην συνείδηση και ποταποί φιλοτομαριστές πως αόρατοι καβαλάρηδες καραδοκούν στον ορίζοντα; Ή μήπως νομίζετε πως, σε μια ενδεχόμενη εθνική περιπέτεια εσείς θα γλυτώσετε και δε θα πάτε στο διάολο;
5) Αιδώς Αργείοι,αισχύνη και αφροσύνη μεγάλη (ανθ) Έλληνες γεννήματα όφεων και τέκνα εχιδνών, κάπηλοι της πολιτικής, γυρολόγοι, της ηθικής και μαέστροι της προπαγάνδας, που, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν είχατε τις λίστες των λησταρχών του δημοσίου χρήματος, εν τούτοις όμως επικαλούμενοι συνταγματικά τάχα κωλύματα (προφάσεις εν αμαρτίαις), δεν τις παραδώσατε στην Δικαιοσύνη! Φυσικό ήταν αυτό, αφού " ένοχος ένοχον ου ποιεί" και " Όμοιος ομοίω αεί πελάζει"
"Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την κάμηλον καταπίνοντες"..... Κατα Ματθαίον.
6) Αιδώς Αργείοι, πολλή καταφρόνια σας και αίσχος (ανθ) Έλληνες πολιτικοί σώφρονες και ικανοί τάχα, μα φασουλήδες και σκύβαλλα της Ιστορίας, που αντί ν' αξιοποιήσετε τους φυσικούς πόρους και τους θαυμαστούς πολιτισμικούς θησαυρούς της χώρας, τους υποθηκεύσατε ανευθυνουπεύθυνα, παραδίνοντας "γη και ύδωρ" στους αδίστακτους τωρινούς οικονομικούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, υπογράφοντας εκείνα τα κατάπτυστα και δουλικά σας Μνημόνια! Και σαν να μην έφταναν ολ' αυτά, όπως οι Εβραίοι εσταύρωσαν τον Χριστό κι άφησαν ελεύθερο τον ληστή Βαραββά, έτσι και τούτοι, οι ανίκανοι πολιτικάντηδες και πραγματικοί θεομπαίχτες, βάζουν την φτωχολογιά να πληρώσει τα σπασμένα, ενώ εκείνοι που τον έφαγαν και οι μεγαλοκαραχαρίες μένουν στο απυρόβλητο!!
Ιμπρεσάριοι της αδικίας και Σταυροφόροι της προπαγάνδας, γιατί των πραγμάτων αλλάζετε τάξην; "Ο άρρωστος υπό του ιατρού θεραπεύεται, ουχ ο ιατρός υπό του ασθενούς περιοδεύεται, ο προσδεής υπό του πλούσιου δανείζεται, ουχ ο πλούσιος υπό του πένητος ερανίζεται" Ακούει κανείς;
συνεχίζεται....
*Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια: