Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΗΜΑΙΑ ..ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ....

"Ουδέποτε η Κισσαμίτικη πλευρά (λιμνοθάλασσα μάλλον) πήρε γαλάζια σημαία και ούτε είναι δυνατόν να πάρει. Η γαλάζια σημαία απονέμεται ΠΑΝΤΑ στη Σελινιώτικη πλευρά  και λόγω παραλείψεων χάθηκε προσωρινά. Καλό θα ήταν για πολιτικά συμφέροντα να μην παραπληροφορείται τον κόσμο".
- Αυτό είναι ένα σχόλιο σχετικά με την γαλάζια σημαία....που χάθηκε από τον δήμο Κανδάνου, και αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο περί χαμένων γαλάζιων σημαιών!!!! 
Επειδή ο κύριος ή η κυρία έγραψαν ανώνυμα το σχόλιο και δεν ξέρω που να απευθυνθώ ενημερώνω ότι την Γαλάζια σημαία δεν την παίρνουν οι δήμοι αλλά οι παραλίες που δεν έχουν στραλίκια και είναι αδιαίρετες...
Τέλος ο δήμος Κανδάνου ας προσέξει την μεριά του, (τόσες γαλάζιες σημαίες χάθηκαν) και πραγματικά είναι απορίας άξιον για τον λόγο....και αν θίχτηκαν ας πάνε να μαζέψουν τα σκουπίδια πριν αποκαταστραφή το Κεδρόδασος.  
Πάντως οι κατεξοχήν υπεύθυνοι (της πρώτης ανάρτησης της σημαίας) θα έχουν κάτι να μας πουν επί αυτού... ο κύριος Ζουριδάκης και ο κ. Κουκουράκης!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α)Κουκουρακης Ζουριδάκης όσο ήταν υπεύθυνοι κατάφεραν να ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ την γαλάζια σημαια για την παραλία Βουλισμένη Ελαφονήσου.
β)Κατεξοχήν υπεύθυνοι απο έκεί και μετά είναι οι Νέες Δημοτικές Αρχές οι οποίες επιτέλους θα πρέπει να μας εξηγήσουν για την υποστολή της Γαλάζιας σημαίας
γ)Επιτροπή εκ του νόμου & σύμφωνα με το νόμο καθορίζει μια παραλία πολυσύχναστη σε μήκος εως 500 μ.Αν η πολυσύχναστη παραλία είναι πάνω από 500μ. τότε τοποθετήτε 2ος πύργος ναυαγοσώστη & μπορεί να γίνει η αίτηση & για 2η γαλάζια σημαία.
δ)Μόνο πνευματικά ανάπηροι μπορεί να πιστέψουν ότι η Γαλάζια σημαία απονέμεται ανά 5 ή 50 μ. ανάλογα με τα διοιηκητικά όρια ή ανά ξενοδοχείο.
Ας αφήσουν οι πονηροί τα πονηρά και ας μας εξηγήσουν πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά στους επιχειρηματίες της Κρήτης από την διεθνή δυσφήμιση εξαιτίας της υποστολής της Γαλάζιας σημαίας.
Κουκουρακης Κων/νος
-ΥΓ Μια παραλία δεν μπορεί να είναι ολίγον παραλία όπως λέμε ολίγον έγκυος

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε Παπαδάκη να καλείτε τον κύριο Κουκουράκη και τον κύριο Ζουριδάκη με πολλά θαυμαστικά μάλιστα να σας πουν γιατί απ ότι φαίνεται αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετείτε..
Επί του θέματος και αφού θέλετε αλήθειες..
Είτε γίνει αίτηση είτε όχι δε μπορεί να παρθεί 2η σημαία γιατί πολύ απλά δεν πληρεί τις προϋποθέσεις η Κισσαμίτικη μπάντα και το ξέρετε καλά. Και σύνορα υπάρχουν και ο υπεύθυνος για τις γαλάζιες σημαίες μιλάει για δύο κομμάτια παρά τα όσα γράφετε.
Όσο για το ναυαγοσώστη ξέρετε πολύ καλά κε Κουκουράκη ότι έπρεπε να υπάρχει και 2ος άλλα τηρούνται άλλες συμφωνίες μεταξύ των εταιρειών. Πάντως η μονομετοχική δήμου Κισσάμου έφερε και 2ο για κάποιο διάστημα φέτος.

Και αφού θέλετε αλήθειες πείτε για το πυροσβεστικό όχημα του εθελοντικού κλιμακίου που χρησιμοποιούνταν για να βρέχει το δρόμο και να οδηγεί τα αυτοκίνητα προς την Κισσαμίτικη πλευρά ή να κλείνει το δρόμο της Σελινιώτικης. Και όταν χρειάστηκε για να σβήσει η φωτιά που πήρε το αυτοκίνητο στα τροχόσπιτα δεν αναλάμβανε ο κύριος που καταβρέχει το δρόμο να το οδηγήσει παρά βρέθηκε άλλος άνθρωπος με δίπλωμα πυροσβεστικού από το Σέλινο.

Όσο για το Κεδρόδασος (αν και άσχετο το σχόλιο σας) κάντε μια επίσκεψη και θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο καθαρό από κάθε άλλη χρονιά. Και ας μας εξηγήσουν και οι ειδικοί και οι γνώστες γιατί βγήκαν οι κάδοι από τα θερμοκήπια.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ωραία μας τα λες και αν φυσικά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις γιατί δεν βάζεις και το όνομα σου από κάτω;
Όσο για τι εξυπηρετεί καθένας μας ας το αφήσουμε σε αυτούς που ξέρουν!!!!
Το ότι η σημαία κατέβηκε δεν φταίει ο πολίτης, κάποιοι άλλοι φταίνε...αντί λοιπόν να σκεφτείτε πως θα διορθώσετε την κατάσταση προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη αλλού. Γιατί η Κισσαμίτικη μπάντα δεν μπορεί να πάρει γαλάζια σημαία (χαίρεστε για αυτό)..έχει το νερό διαφορά; Η άμμος είναι καλύτερη; Οι κέδροι ομορφότεροι; Μην τρελαθούμε....στην ανύψωση της σημαίας κάθε χρόνο και οι δυο δημάρχοι παρευρίσκονται....Το Ελαφονήσι ανήκει σε μας τους απλούς πολίτες τους δημότες και των δυο δήμων και φυσικά εμείς δεν βλέπουμε τα στραλίκια που προσπαθείτε να βάλετε..απλά βλέπουμε τις ασχήμιες και από δω και από εκεί. Επειδή νομίζεις ότι εξυπηρετώ συμφέροντα το μπλοκ έχει τεράστιο αρχείο δες τι έγραφα πριν κάμποσα χρόνια που ήταν άλλοι δήμαρχοι και άλλες καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδάκη παρακολουθώ το blog σας έχει πολύ αξιόλογα ιστορικά και λαογραφικά θέματα και σας συγχαίρω για αυτό. Τα παλαιότερα περί Λαφονήσιου δεν τα έχω δει. Από τα τωρινά γραφόμενά σας πάντως στο θέμα που συζητούμε φαίνεται τι υποστηρίζετε.

Δεν καταλαβαίνω τα αρχικά σας σχόλια, που αλλού προσπάθησα να ρίξω ευθύνες ή το αν πιστεύω αυτά που λέω. Αυτά είναι πράγματα που τα έχουν δει πολλά μάτια. Για την απώλεια της γαλάζιας σημαίας όπως είναι φυσικό η ευθύνη ανήκει καθαρά στο Δήμο Καντάνου(και όχι Κανδάνου)-Σελίνου.

Συμμερίζομαι απολύτως την άποψη ότι το Λαφονήσι ανήκει στους πολίτες πάνω απ' όλα, άλλωστε ο κοινός επισκέπτης δεν γνωρίζει για την ύπαρξη δύο δήμων. Κι εγώ άπλα τυχαίνει να γνωρίζω κάποια πράγματα δεν έχω πολιτική ιδιότητα, μιλάω σαν άτομο. Παρέμβηκα διότι δεν μπορείτε να παραπληροφορείτε τον κόσμο λέγοντας ότι παίρνει όλη η παραλία τη γαλάζια σημαία αυτό επαναλαμβάνω είναι αναληθές. Δείτε και παλαιά δημοσιεύματα του τοπικού σας τύπου όπως αυτό: http://neoiorizontes-press.blogspot.gr/2012/06/blog-post_02.html Από τη μία παραδέχεστε ότι την ευθύνη της σημαίας την έχει ο δήμος Καντάνου-Σελίνου, λέτε ότι χαιρόμαστε που δεν μπορεί να πάρει σημαία η Κίσσαμος και μετά πάλι υποστηρίζετε ότι η σημαία είναι όλης της παραλίας. Καλώς ή κακώς η σημαία υπάρχει στο σημείο εκείνο ώστε να επωφελούνται και οι δύο επιχειρήσεις και μακάρι να υπάρχει αμοιβαία συνεργασία για το καλό του Λαφονησίου όμως υπάρχει;;

Τα στραλίκια και τις κακές καταστάσεις που λέτε τις ξεκίνησε από πέρυσι η μονομετοχική δήμου Κισσάμου μια με ταμπέλες free parking, μια με καταπατήσεις των συνόρων για να μπουν περισσότερες ομπρέλες στο πέρασμα απ’ τη Βουλισμένη προς το Λαφονήσι ή να κερδίσουν πρόσβαση προς την άλλη μεριά της θάλασσας κ.α.. Το Λαφονήσι πρέπει να το προστατεύουμε πρώτα από όλα σαν θησαυρό του τόπου μας και να μην κάνουμε καταστροφές που δεν ταιριάζουν με το φυσικό χαρακτήρα της περιοχής με μόνο γνώμονα το (προσωρινό) κέρδος. Γιατί σε βάθος χρόνου θα βγει επιζήμιο.






Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τα χαρτιά και η γραφική δουλειά για να παρθεί η σημαία ήταν του δήμου Πελεκάνου και καλώς συνεχίστηκε από τον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου, όμως αν για οποιοδήποτε λόγο η κατάσταση που υπάρχει εκεί είναι προϊόν της μονομετοχικής δεν έχετε παρά να το καταγγείλετε. Το ότι να λέτε ότι η σημαία ανήκει στην παραλία του δήμου σας..με αφήνει έκπληκτο και επειδή έχω μάθει να παραδέχομαι τα λάθη μου αν κάτι τέτοια ισχύει τότε θα αναθεωρήσω την άποψη μου.....όμως μην νομίσετε ότι επειδή το αίτημα έγινε από τον τότε Πελεκάνου η παραλία διαιρείται.
Φυσικά πάλι κάνετε λάθος αν νομίσετε ότι υποστηρίζω μια συγκεκριμένη κατάσταση....

Κωστής Κουκουράκης είπε...

Για τον Ανώνυμο
Δεν καταλογίζω σκοπιμότητα αλλά προφανή μη καλή γνώση των όρων και προϋποθέσεων για την ανάρτηση ή υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας και τη σχετική Περιβαλλοντική Νομοθεσία.
Ας δει ο Ανώνυμος τον Ευρωπαϊκό κατάλογο των περιοχών Natura όπου καταγράφεται η παραλία Βουλισμένη ως Απέναντι Ακτή της Νήσου Ελαφόνησος με ΚΩΔ GR4340002.
Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η Κισσαμίτικη πλευρά δεν είχε την δυνατότητα;
Εδώ στην Κισσαμίτικη πλευρά έχουν υλοποιηθεί από τον Δήμο Ιναχωρίου το 2006 και το 2007 δύο έργα Περιβαλλοντικής Προστασίας και Αναβάθμισης Προϋπολογισμού πάνω από 300000€ χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (παρεπιπτόντως τα έργα αυτά είχαν εκτός των άλλων και πρόσβαση ΑΜΕΑ).
Στην διάθεση καθενός τα επίσημα σχετικά έγγραφα. Θεωρώ πάντως ότι το θέμα έχει καταντήσει ανούσιο διότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι Μονομετοχικές Επιχειρίσεις των δύο Δήμων είναι υπαίτιες για την εξευτελιστική και ζημιογόνο ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ.
Για το πυροσβεστικό έτσι είναι όπως τα γράφει και επιπλέον το πυροσβεστικό όχημα αντί να περιπολεί σε όλο τον Δήμο Κισσάμου την αντιπυρική περίοδο, κατ' εφαρμογή του νόμου και των σχετικών οδηγιών από το Υπουργείο χρησιμοποιούνταν ως υδροφόρα της Μονομετοχικής Επιχείρησης Κισσάμου και ως καταβρεχτήρας του δρόμου.

Υ. Γ.:Απορώ πάντως που υπογράφετε ως ανώνυμος...τι άραγε φοβάστε; Ούτως ή άλλως αυτά που γράφετε δεν είναι υβριστικά και συνιστούν προβληματισμό έντιμου ανθρώπου.