Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Λένε ότι η διάβρωση στην περιοχή του Κολυμβαρίου είναι εμφανείς .
Όμως όχι μόνο στο Κολυμπάρι αλλά και στο Καστέλλι άρχισε να φαίνεται η διάβρωση....αδιάψευστος μάρτυρας η φωτογραφία. Η παραλία του Τελωνείου πριν 10 χρόνια ήταν 7 μέτρα, σήμερα πέσαμε στα 2.5 μέτρα και όσο πάει χάνεται. Ευτυχώς που υπήρχε κατασκευασμένη από το 1930 η προβλήτα του Τελωνείου γιατί αλλιώς θα έβγαινε η θάλασσα στα μαγαζιά!!

1 σχόλιο:

Κωστής Κουκουράκης είπε...

Εσύ Γιάννη αλλά και πολλοί άλλοι τα βλέπουμε.
Κάποιοι άλλοι τα βλέπουν;
Που χωροθετούν μαρίνα με το μάτι χωρίς τις αναγαίες ειδικές μελέτες που αφορούν την ένταση και το ύψος των κυμάτων, την συχνότητα της μέγιστης αλλά συνήθους ανάβασης του κύματος στην ακτή, τις στερεοπαροχές κλπ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.
Αυτές οι μελέτες θα δείξουν με ασφάλεια που μπορεί να γίνει μαρίνα.
Έτσι κάνουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Γιατί δεν ρωτούν τους ειδικούς επιστήμονες να διαψεύσουν ή επαληθεύσουν αυτά που λέμε;