Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ....


...... η Κίσαμος στο περιθώριο

Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα την πρώτη βασική ευθύνη για ότι συμβαίνει στον τόπο μας την έχουμε εμείς, οι πολίτες και βέβαια η Δημοτική Αρχή.
Αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες σε βάρος της περιοχή μας αναδεικνύουν το ρόλο και την ευθύνη των βουλευτών μας και κυρίως  βουλευτών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, οι οποίοι και είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στα κέντρα αποφάσεων.
Αντιπροσωπεία των φορέων του Δήμου Κισάμου, στις 5/10/12, επισκέφθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης μας είχα κλείσει ραντεβού με αναρμόδιο υφυπουργό στο δε Υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός αλλά ο διευθυντής του γραφείου του.
Τα έγγραφα που λάβαμε αργότερα αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο της ΔΟΥ και του Ειρηνοδικείου Κισάμου είχαν παρθεί πριν από την επίσκεψη μας και απλά μας κορόιδευαν.
Εδώ και τριάντα χρόνια δεν είδαμε κανένα βουλευτή να μπαίνει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και ν' αγωνίζεται ώστε η Κίσαμος να παραμείνει ο δεύτερος πόλος ανάπτυξης του Ν.Χανίων.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ίσως βολεύει κάποιους η Κίσαμος να εξαφανιστεί από το χάρτη.
Είδατε να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενεργήσουν από μόνοι τους ενώ  γνώριζαν το θέμα εδώ και μήνες, για να διασώσουν τη ΔΟΥ και το Ειρηνοδικείο Κισάμου όπως έκανα οι βουλευτές Ηρακλείου και Λασιθίου;
Το σημαντικότερο ιστορικό λάθος είναι η πραξικοπηματική ανατροπή του χωροταξικού της Κρήτης και η διχοτόμηση της Κισάμου όπως  αναφέρω  συνεχώς από το 2009 με αποτέλεσμα ο Δήμος Κισάμου να γίνει ένας μικρός και ανίσχυρος Δήμος .
Είδατε τότε τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να βάζουν βέτο για την μεγάλη Κίσαμο;
Αγνοούσαν και εξακολουθούν να  αγνοούν ότι ο δεύτερος πόλος ανάπτυξης στο Ν.Χανίων είναι η Κίσαμος.
Απορία όλων αυτών είναι η απώλεια τόσων δημόσιων υπηρεσιών διότι δεν πληρούσαμε ένα από βασικά τα κριτήρια, το πληθυσμιακό. 
Ήλθε η ώρα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας! 
Ας σταματήσουμε να είμαστε υποτελείς και προσκυνητές όλων αυτών που με την πολιτική των μας έχουν διαγράψει από το χάρτη.
Ήλθε η ώρα η Κίσαμος να ορθώσει το ανάστημα της!
Ήλθε η ώρα να κάνουμε πράξεις τις αποφάσεις μας και να ξεκινήσουμε ένα αγώνα διαρκείας με επιμονή και υπομονή.

Με εκτίμηση   
Στέλιος Κουνελάκης
Μέλος της επιτροπή αγώνα

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: