Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ
Χανιώτικα Νέα: Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν και φέτος τα νοικοκυριά -τα οποία ήδη δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση- προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη και στα Χανιά. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων Βαγγέλης Κώτσος εκτιμά ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 60 λεπτά ανά λίτρο. Κατά συνέπεια, όποιος γεμίσει ένα ντεπόζιτο, χωρητικότητας ενός τόνου, θα πληρώσει 600 ευρώ ή και κάτι παραπάνω, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία αυξητική τάση των τιμών στην πετρελαϊκή αγορά.
ΠΕΡΥΣΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Είπατε σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ότι είναι απαράδεκτες οι τιμές ή είναι κοινωνικά άδικο θα έπρεπε να ξεκινήσει λίγο πιο χαμηλά από ότι ήταν πέρυσι. Πολιτικά γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό; ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ :Συμβαίνει για δυο λόγους κατά τη γνώμη μας. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Κυβέρνηση αρνείται ουσιαστικά να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα, τα οποία κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής οικογένειας και των Ελλήνων καταναλωτών και δεύτερον φαίνεται ότι μέσα από αυτή την αύξηση υπάρχει η είσπραξη εσόδων ΦΠΑ και έτσι επειδή υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα υστέρησης σε έσοδα στο δημόσιο κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτεται σε ένα μέρος αυτό το έλλειμμα και από αυτή τη δραστηριότητα. Αυτό όμως είναι απαράδεκτο κοινωνικά διότι επαναλαμβάνω πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης έπρεπε να είναι η προστασία των οικογενειών της ελληνικής μεσαίας τάξης και των φτωχών συμπολιτών μας. Και υπάρχει λύση επίσης στο πρόβλημα αυτό και την έχουμε τονίσει επανειλημμένα: να βγει τώρα το καπέλο, τα 12 έως 15 λεπτά και να μπει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, της αμόλυβδης βενζίνης έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και η υγιής λειτουργία στην αγορά των καυσίμων στην Ελλάδα.

Αυτά και άλλα πολλά γράφτηκαν στην σελίδα του ΠΑΣΟΚ στις 15-10 2008 http://tm.pasok.gr/anaptixi/?p=151
Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:
Κύριε υπουργέ ειδικά με την αμόλυβδη τι θα κάνετε εσείς; Με το πετρέλαιο γιατί δεν το έχετε φτηνότερο από πέρυσι; Πότε θα κάνετε την σύγκρουση με τα συμφέροντα για να την δούμε; Η Ν.Δ είχε άστοχες πολιτικές το ΠΑΣΟΚ τι περιμένει; Για σας έπαψε να είναι πρώτη προτεραιότητα η προστασία των νοικοκυριών, τώρα που γίνατε κυβέρνηση ;

Τατατατά-ταταρατατα- ταραραταρατά !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: